Home >> Artikkelit >> Väisänen kutsuttu Venezuelaan – Kansainvälinen fasisminvastainen tapahtuma Caracasissa 10.-14.4. 

Väisänen kutsuttu Venezuelaan – Kansainvälinen fasisminvastainen tapahtuma Caracasissa 10.-14.4. 

08.04.2022 - 17:00
(updated: 08.04.2022 - 17:14)
  • Rauhan ja solidaaarisuuden Instituutti Simon Bolívar

Rauhanaktivisteja, tutkijoita, taiteilijoita, journalisteja ja poliittisia vaikuttajia saapuu 10.–14. huhtikuuta Venezuelan pääkaupunkiin Caracasiin keskustelemaan ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta, kasvavasta militarismista, fasismin uhasta sekä edistyksellisten voimien kansainvälisestä yhteistoiminnasta.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja, rauhanaktivisti JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuu tilaisuuteen kutsuvieraana. Tilaisuuden järjestää Simon Bolívar – rauhan ja solidaarisuuden instituutti. 

Tapahtuma on jatkoa kansainväliselle Venezuelan solidaarisuustilaisuudelle, jonka COSI (El Comité de Solidaridad  Internacionalon)  Venezuelan kansainvälistä solidaarisuutta ohjaava organisaatio järjesti vuonna 2017.  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen oli silloin suunnittelemassa ja allekirjoittamassa ideapaperia “Caracasin julistus”, jolla päätettiin laajemmasta kansainvälisestä järjestäytymisestä.

Nyt vuonna 2020 kansainvälistä solidaarisuustyötä organisoimaan (keskellä korona-aikaa) on perustettu Simon Bolívar – rauhan ja solidaarisuuden instituutti. Huhtikuun tilaisuus on ensimmäisiä kasvokkain järjestettäviä kansainvälisiä rauhan ja solidaarisuuden tapahtumia Venezuelassa. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista