Home >> Artikkelit >> Turkin lopetettava raakalaismainen hyökkäys Afriniin

Turkin lopetettava raakalaismainen hyökkäys Afriniin

19.03.2018 - 15:15
(updated: 19.03.2018 - 16:22)
  • Defend Afrin solidarity kommunistit kommunismi SKP

 

Tammikuussa tänä vuonna alkanut hyökkäys Rojavan Afriniin on vaatinut jo tuhansien siviilien hengen ja uhkaa muuttua kurdeja vastaan kohdistetuksi kansanmurhaksi. Viime päivinä hyökkäykset ovat kiihtyneet ja pommitus on ollut jatkuvaa. Useita kyliä on tuhottu ja paikalliset asukkaat ovat joutuneet jättämään kotinsa.

Raakalaismaisista hyökkäyksistä ovat vastuussa Turkki ja sen asein, tankein ja hävittäjin tukemat jihadistiryhmät, kuten ISIS. Turkin presidentti Receb Tayyib Erdoğan on ilmoittanut hyökkäävänsä yhä uusille alueille Rojavassa, josta seuraa lisää kuolemia, tuhoutuneita koteja ja pakolaisuutta. Syyrian sodassa Yhdysvaltain johtama koalitio, Turkki ja muut alueen suurvallat kuten Saudi-Arabia ovat alusta lähtien avoimesti tukeneet terroristisia ja islamistisia​​jihadistiryhmiä toivoen voivansa laajentaa vaikutusvaltaansa ja pyrkiäkseen kaatamaan Syyrian hallinnon.

 

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) keskuskomitea osoittaa solidaarisuutta kaikille sortoa vastaan Afrinissa taisteleville tovereille ja heitä paikan päällä auttaville.

SKP:n keskuskomitean mielestä Syyrian konfliktiin ei ole olemassa kestävää sotilaallista ratkaisua. Avain tilanteen rauhoittamiseen on ulkovaltojen sekaantumisen lopettaminen, Syyrian hallituksen aseman vakiinnuttaminen ja autonomian turvaaminen kurdialueille. Pidemmällä aikavälillä Syyrian sisällä on löydettävä sosiaalisia parannuksia, joilla ihmisten mahdollisuudet elää ja tehdä työtä maassaan turvataan.

Vaadimme Suomen viranomaisia asettamaan toimintakieltoon sellaiset kotimaiset yritykset, jotka toimittavat aseita, niiden osia, aseteknologiaa tai muuta hyökkäyksissä tarvittavaa kalustoa suoraan tai välillisesti Turkille ja sen liittolaisille.

Vaadimme Suomen hallitusta toimimaan Euroopan unionissa sen puolesta, että EU lakkauttaa sen ja Turkin välisen pakolaissopimuksen, ja lakkaa pitämästä PKK:ta terroristijärjestönä. Euroopan unionin linja Syyrian konfliktin hoitamisessa on ollut laajemminkin virheellinen.

SKP:n aktiivit ovat osallistuneet mielenilmauksiin, joissa vaaditaan hyökkäyksen lopettamista ja kehottavat kaikkia tekemään samoin. Sodat eivät lopu hyssyttelemällä tai vain huolissaan olemalla, vaan puuttumalla sotien imperialistisiin syntysyihin.

 

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea Tampereella 17.3.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Kannanotot