Home >> Artikkelit >> Tuhatpäinen kurditoverien uudenvuoden juhla Helsingissä

Tuhatpäinen kurditoverien uudenvuoden juhla Helsingissä

21.03.2019 - 23:00
(updated: 21.03.2019 - 23:21)

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen puhui tänään Helsingissä suomalaisen kurdiyhteisön valtakunnallisessa pääjuhlassa Helsingin Kattilahallissa.  Noin tuhat toveria oli saapunut paikalle kurdien uuden vuoden juhlallisuuksiin kuulemaan puheita, nauttimaan musiikista, toverien seurasta ja keittiön herkuista.  

Puheessaan kurdien uudenvuoden juhlassa Väisänen korosti solidaarisuuden ja luokkataistelun merkitystä tulevaisuuden rakentamisessa vaikeissa olosuhteissa. Väisänen painotti puheessaan kansojen solidaarisuutta ja työväenluokan isoa yhteistä työtä, tavoiteta ja taistelua kaikkien kansojen itsemääräämisoikeudesta, poliittisista oikeuksista ja ihmisoikeuksista. 

- Tehtävämme on kansainvälinen ja paikallinen. Luokkataistelu on aina internationaali vaatimus kansainvälisen solidaarisuuden vahvistamiseksi. Yhteistyössä muiden muutosta haluavien ekologisten, edistyksellisten, feminististen ja vasemmistolaisten poliittisten voimien kanssa voimme rakentaa nykysorrolle vaihtoehtoa ja ulospääsyä kapitalismista ja kaiken kaupallistamisesta. Yhteistyössä voimme olla lähempänä vapaata elämää, sanoo Väisänen 

Rauhaa kurdikansalle ja Öcalan vapautettava 

Turkin kesäkuun 2015 vaaleista lähtien erityisesti Kansojen demokraattista puoluetta (HDP) on systemaattisesti yritetty hajottaa. HDP on ollut presidentti Recep Tayyip Erdoganin ja valtapuolue AKP:n hyökkäyksen kohteena.  Tovereita, tuhansia jäseniä ja liikkeen johtajia, kansanedustajia, pormestareita on vangittu.   

- Tiedän ja toverit vahvistavat, että Turkin valtion ja Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n välillä aseellinen konflikti täyttä totta tänä päivänä. Rauhanneuvottelut ovat loppuneet keväällä 2015. Meillä ei voi olla muuta tavoitetta kuin löytää tie uusiin neuvotteluihin ja rauhaan. 

 

- Kansainvälinen yhteistö viestii joka päivä, että PKK:n johtaja Abdullah Öcalan on edelleen vangittuna ja eristyksessä. Turkki viis veisaa Euroopan neuvoston kidutuksen vastaisen komitean CPT:n raporteista Öcalanin vankilaolosuhteista. Helsingistä on syytä nyt tänään tältä lavalta lähettää solidaarinen viesti toveri Öcalanin vapauttamiseksi! Free Öcalan! Vaati Väisänen tuhatpäisen yleisön antaessa solidaarisuusviestille tukensa. 

Rahan vallasta kansan valtaan 

Turkissa järjestetään 31.3. kuntavaalit. Presidentti Erdogan on avoimesti ilmoittanut, että HDP vallatessa poliittisia asemia aikoo hän nimittää heidän tilallensa ns. luottovirkamiehiä. 

- Me kommunistit tiedämme mitä porvarilliset vaalit ja porvarillinen demokratia tarkoittaa - rahan valtaa ja kansan vallan ylikävelemistä. Siitäkin huolimatta tai ehkä juuri siksi on tärkeää olla solidaarinen juuri nyt kun Turkissa valmistaudutaan kuntavaaleihin, sanoo Väisänen  

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista