Home >> Artikkelit >> Toiminnan kärjeksi rauha ja ympäristö

Toiminnan kärjeksi rauha ja ympäristö

17.01.2022 - 10:15
  • Jiri Mäntysalon aluevaalikuva 2022.
Keskuskomitean kokouksessa alustava Jiri Mäntysalo on aluevaaleissa ehdolla Vantaa-Keravalla

SKP:n vuoden 2022 kärkitapahtumat liittyvät keskeisesti rauhan ja ympäristön kysymyksiin. Puolueella on käynnissä aloitteet rauhasta ja ympäristöstä.   

Rauhanryhmän vetäjä puolueen varapuheenjohtaja Mervi Grönfors on kutsunut koko kuluvan edustajakokouskauden piirijärjestöjen aktiiveja yhteistyöhön rauhan,  kulttuurin ja mm. rasismin ja fasismin vastaisissa asioissa. Rauhanryhmä on yksi SKP:n näkyvimpiä ryhmiä. Ryhmän toimintaa vois seurata puolueen sivuilla, ryhmän omalla FB ja Instagram sivuilla.   

SKP:n ryhmien toimintaan voi osallistua vaikka seuraavissa zoom- ja skype-tilaisuuksissa. 18.1. klo 18.00 Soteryhmän zoom, jossa puhutaan 1200 perusturvan tarpeesta, 21.1. rauhanryhmän ja ympäristöryhmän yhteinen zoom, jossa suunnitellaan yhteistä tekemistä ja vuoden 2022 kärkitapahtumaa ja 2.2. ympäristöryhmän zoom. AY-ryhmän työpalaveri on  tiistaina 8.2. klo 18. Mukaan skype-kokoukseen voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä skp.ayryhma@gmail.com 

Tapahtumien tarkemmat tiedot ja linkit löytyvät puolueen kotisivuilta esimerkiksi tapahtumista ja /tai ryhmien FB sivuilta. Lisätietoja voi kysyä sähköpostilla skp@skp.fi 

Vantaalainen SKP:n keskuskomitean jäsen ja Demokraattisen sivistysliiton koulutus ja tiedotussihteeri  Jiri Mäntysalo esittelee tammikuun keskuskomitean kokouksessa 29.1. ympäristö- ja rauhanryhmän toiminta-aloitetta ja  kansainvälisen tilaisuuden järjestämistä kuluvan vuoden kärkitapahtumaksi.  

Näkyvä muutos vaatii yhteistyötä 

Rauhan ja ympäristöön liittyvät yhteiskunnalliset ja poliittiset kamppailukysymykset ovat toistensa kanssa samankaltaisia. Sekä rauhanaktivismissa että ympäristöliikkeessä toimimisessa puolustetaan elämää, oikeudenmukaisuutta, planeettaa ja luontoa.  

- Tapahtuman myötä rauhan ja ympäristön parissa toimivat aktivistit ja tahot Suomessa ja kansainvälisemminkin pyritään tuoda lähemmäksi toisiaan yhteistoimintaan sekä suunnitellaan molempien teemojen yhdistämistä ja konkretisoimista vaikuttaviksi joukkoliikkeiksi, kertoo Mäntysalo 

Kaikki näkyvä muutos yhteiskunnassa vaatii yhteistyötä. SKP:n kaikessa toiminnassa tavoitteena on voimistaa erialaista, luokkatietoista toimintaa yhteisten tavoitteiden eteen.  

- Olen käynyt ajatustenvaihtoa monien rauhanliikkeessä ja ympäristöliikkeessä toimivien henkilöiden kanssa ja monet ovat pitäneet ajatusta rauhan- ja ympäristöaktivismin tiiviimmästä yhteistoiminnasta tarpeellisena ja kiireellisenä, sanoo Mäntysalo 
 

SKP:n rauhanryhmä ja ympäristöryhmä kutsuvat mukaan kaikkia SKP:n tovereita, poliittisia puolueita ja kansalaisyhteiskunnan erilaisia toimijoita. Käytännössä tämä tarkoittaa osallistumista rauhan ja ympäristön ryhmien kollektiiviseen työhön sekä  aloitteesta puhumista ja mukaan kutsumista erilaisilla foorumeilla ja kohtaamisissa. 

- Järjestäjien ja yhteiskumppaneiden lista saisi mielellään olla hyvinkin pitkä. Olemme kutsumassa keskusteluihin myös muita puolueita Suomesta ja maailmalta, koska puolueiden kautta tapahtuu merkittävä osuus politiikasta ja puoluetoimijoista iso osa on myös mukana joukkoliikkeissä. Puolueet toimivat yhdenvertaisina osallistujina tapahtumassa kaikkien muiden järjestöjen kanssa, kertoo Mäntysalo. 
 

Suomessa Vasemmistoliitto ja Suomen kommunistinen puolue ovat Euroopan vasemmiston (EV) jäseniä. EV on  laaja eurooppalainen yhteistyökanava, joka yhdistää monenlaisia vasemmistolaisia puolueita ja liikkeitä. 

- Euroopan vasemmistolla on toimivia yhteyksiä kansalaisliikkeisiin Euroopassa ja maanosan rajojen ylikin sekä se ottaa aktiivisesti kantaa rauhan ja ympäristön puolesta. Kyseessä on sellainen foorumi ja laaja yhteistoimintaa edistävä voima, jonka evästyksiä ja panosta ei voi sivuuttaa myöskään SKP:n ympäristö- ja rauhanryhmän suunnittelemassa   vuoden 2022 kärkitapahtumassa, sanoo Mäntysalo 
 

Keskuskomitean kokous 29.-30.1. 

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) keskuskomitea kokoontuu tammikuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.1. Kokous lauantaina klo 10-16.30 ja sunnuntaina klo 10-17. 

 Kuluvan vuoden 2022 kärkitapahtumat mm. rauhan ja ympäristön kansainvälisen kokoontumisen suunnittelu, kärjistynyt ulko- ja turvallisuuspoliittinen sekä Nato-keskustelu ja eurooppapolitiikka nousevat keskustelun kärjiksi.  Kokouksessa kuullaan tuoreeltaan myös aluevaalianalyysia ja käynnistetään eduskuntavaalityötä.  

SKP:n edustajakokous järjestetään 11.-12.6. Karhulassa. Keskuskomitean kokouksessa käydään alustavaa keskustelua edustajakokousasioista mm puolueohjelmasta ja henkilövalinnoista. 

Keskuskomitean kokous joudutaan koronrajoitusten vuoksi käymään etänä zoom-kokouksena. Lisätietoja kokouksesta tiina.sandberg@skp.fi

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista