Home >> Artikkelit >> Tiedonantajan tarjonta on monipuolistunut

Tiedonantajan tarjonta on monipuolistunut

19.01.2021 - 14:15
(updated: 19.01.2021 - 15:07)
  • Petra Packalén vappustriimi 2020
Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén lehden, SKP:n ja Kommunistinuorten yhteisessä vappustriimissä vuonna 2020. Kuvakaappaus videolta.

Tiedonantajan tuleva vuosi on esillä Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitean etäkokouksessa 30.-31. tammikuuta. Lisäksi käydään läpi menneen vuoden 2020 haasteita ja onnistumisia. Lehden päätoimittaja, tamperelainen Petra Packalén esittelee puoluejohdolle muun muassa paperilehden tilausmäärien sekä verkkosivujen kävijämäärien kehitystä viime vuonna.

– Vuosi 2020 oli Tiedonantajalle toisaalta pandemien tuomien haasteiden vuosi, mutta askelia otettiin tietyillä osa-alueilla myös eteenpäin. Varsinkin verkkosivujen kattavuus on ollut hurjassa nousussa viime vuonna. Kommunistien lehdestä onkin mahdollista monipuolistumisen vuoksi jo puhua mediana, valottaa Packalén tulevaa esittelyään.

Packalénin mukaan verkkosivujen kävijämäärä nousu johtuu hyvin tehdystä suunnitelmasta keväällä 2020.

Vuonna 2021 täytyy tehdä suunnitelma, kuinka verkkouutisointia voidaan yhä kasvattaa Tiedonantajassa.

– Aikaisemmin ei oltu tehty selkeää suunnitelmaa esimerkiksi verkkouutisten määrästä eikä työnjaosta uutisten tuottamiseksi. Toimituksen ja puoluejohdon yhteistyöllä saatiin aikaiseksi aika yksityiskohtainenkin runko, kuinka usein uutisia tehdään ja missä suhteessa tarjotaan paperilehden artikkeleita maksutta lukijoille, kertoo Packalén.

Päätoimittajan mukaan tänä vuonna pyritään yhä laajentamaan työväenmedian uutisointia myös verkossa.

– Verkkosivujen kävijämäärällä on tottakai vaikutus myös tilausmääriin sekä verkkokaupan kirjojen ja muiden tuotteiden myyntilukuihin. Vuonna 2021 täytyy tehdä suunnitelma, kuinka verkkouutisointia voidaan yhä kasvattaa Tiedonantajassa. Myös sisältöjen suhteen on mietittävä, kuinka aihepiirejä on mahdollista laajentaa. Suosittuja uutisaiheita meillä oli viime vuonna hävittäjähankinnat, paikalliset asukaskamppailut, vasemmiston eteneminen maailmalla ja rasismin vastustamiseen liittyvä uutisointi, kertoo Packalén.

 

Tiedonantaja-festivaali 2021 koostuu osatapahtumista

Tänä vuonna on vuorossa myös valtakunnallinen Tiedonantaja-festivaali, jota tehdään ensimmäistä kertaa hajautetulla mallilla sekä etäwebinaareilla. Festivaalin pääjärjestäjiä ovat Tiedonantaja, SKP, DSL, Euroopan vasemmisto ja Kommunistinuoret.

– Kun huomattiin pandemiatilanteen yhä vaan jatkuvan tälle vuodelle, tehtiin päätös hajauttaa Tiedonantaja-festivaali ympäri maan. Lisäksi tietysti alkuvuoden osatapahtumat järjestetään ainoastaan verkossa webinaareina. Monenlaista eri aihepiiriä on luvassa ja helmikuussa aloitetaankin heti Kommunistinuorten kanssa tehdyllä webinaarilla ay- ja rauhanasioista, valottaa Packalén.

Myös Rosa Luxemburgin 150-vuotisjuhla otetaan lehdessä ja festivaaleilla huomioon monin tavoin.

– Naistenpäivän tienoilla maaliskuun alussa järjestetään festivaalin webinaaria ajankohtaisista naisten tasa-arvon tilanteista ja myöhemmin keväällä Luxemburg on esillä myös henkilöhistorian kautta. Lisäksi meillä on tulossa Luxemburgin ehkä kuuluisimmalla lausahduksella varustettuja uusia tukituotteita lehdelle, Packalén ennakkomainostaa.

Tiedonantaja-festivaalin tapahtumat ovat kaikille avoimia ja pandemiatilanteen salliessa niitä aletaan järjestämään myös paikallisina seminaareina.

– Käytännössä kesään asti mennään etäwebinaareilla, toteaa Packalén.

Lue verkkolehteä, tilaa Tiedonantaja ja seuraa Tiedonantaja-festivaalin tulevaa ohjelmistoa lehden verkkosivuilla.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista