Home >> Artikkelit >> Tarvitsemme terveyttä ja turvallisuutta, emme hävittäjiä

Tarvitsemme terveyttä ja turvallisuutta, emme hävittäjiä

03.09.2020 - 12:30
  • Hävittäjä museossa kuvituskuva Pikist
Kuvassa hävittäjä oikealla paikallaan; museossa. Kuvituskuva Pikist

Viime päivinä julki tulleet tiedot paljastavat hävittäjien hinnan muodostuvan asetettua 10 miljardin kattoa suuremmaksi. Samalla Suomen puolustusbudjetin osuus BKT:stä kasvaisi nykyisestä 1,3 prosentista Naton suosittamalle 2 % tasolle. Jo nykyisellään puolustusmenojen bruttokansantuoteosuuksien vertailussa maamme on lähellä Euroopan kärkitasoa.

Käsillä oleva koronakriisi asettaa hallitusohjelmaan kirjatun hävittäjähankinnan järkevyyden ja ajankohdan kyseenalaiseksi. Yli puolet suomalaisista kannattaa hävittäjähankinnan lykkäämistä. Suomalaiset haluavat hoitaa koronan aiheuttamat talousongelmat mieluummin elvyttämällä kuin leikkaamalla. Hallitusohjelmaan ripustautumisen sijaan ministereiden olisikin käytettävä maalaisjärkeä ja asetettava kansalaisten hyvinvointi aseteollisuuden tukemista tärkeämmäksi päätöksenteossa.

SKP:n Tampereen piirijärjestö vaatii, että Suomen hallitus turvaa kansalaisten turvallisuuden ja arvioi hävittäjähankinnan uudelleen. Sotahakuisesta puolustuspolitiikasta ja Nato-myönteisyydestä on luovuttava. Niiden sijaan Suomen on siirryttävä rauhan ja yhteistyö politiikkaan sekä sotilaalliseen liittoutumattomuuteen.

Hallituksen on tarkoitus päättää hävittäjähankinnasta ensi vuonna. SKP:n Tampereen piirijärjestö vaatii hallitusta luopumaan hävittäjähankinnasta ja turvaamaan sen sijaan kansalaisten hyvinvoinnin, koulutuksen ja terveyspalvelut.

 

SKP:n Tampereen piirijärjestö ry

piirikokous 2.9.2020

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista