Home >> Artikkelit >> Tapio Siirilän vappupuhe 2021

Tapio Siirilän vappupuhe 2021

01.05.2021 - 14:30
  • Tapio Siirilä vappu 2021 Peurasaari

Hyvät toverit

 

Vuonna 1918 työväki piti jonkin aikaa valtaa eteläisessä Suomessa ja joillakin teollisuuspaikkakunnilla muuallakin Suomessa. Kemi oli yksi näistä paikkakunnista.

 

Porvari kauhistui oman määräysvaltansa menettämisen mahdollisuudesta. Siksi hävinneille kostettiin julmasti, kun porvari Saksan avulla voitti sodan. Vankileireillä tapettiin ja näännytettiin nälkään kymmeniä tuhansia. Kemissä ei sodittu, mutta täälläkin tapettiin kymmeniä punaisia tai sellaisiksi leimattuja.

 

Nykyisinkin porvari pyrkii määräysvaltansa lujittamiseen aina, kun se on mahdollista. Valtion osuutta taloudessa halutaan vähentää ja siksi oikeistolaiset hallitukset ovat myyneet halvalla Veitsiluoto Oy:n ja useimmat muutkin entiset valtion yhtiöt. Sen seurauksena Veitsiluodon tehtaiden lopettamispäätös oli helppo nakki yksityiselle pörssiyhtiölle Stora Ensolle.

 

Yksityistämisestä ja ulkoistamisesta on tehtävä loppu. Nyt Kemiin on perustettava uusi teollinen valtion laitos tai yhtiö, joka tulee korvaamaan paperi- ja sellutehtaan lopettamisessa menetettävät työpaikat.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista