Home >> Artikkelit >> SKP:n Rauhanryhmä kokoontuu Skypellä vetäjinään Hannele Kivistö ja Mervi Grönfors

SKP:n Rauhanryhmä kokoontuu Skypellä vetäjinään Hannele Kivistö ja Mervi Grönfors

10.03.2023 - 13:45
  • SKP rauhanryhmän vetäjät Mervi Grönfors ja Hannele Kivistö
SKP:n Rauhanryhmän vetäjät Mervi Grönfors ja Hannele Kivistö (oik.) kutsuvat mukaan rauhantoimintaan.

Suomen kommunistisen puolueen Rauhanryhmä keskusteli palaverissaan 23. helmikuuta nykytilanteen uhkakuvista ja tulevasta toiminnasta.

– Todettiin selkeä tarve nostaa esiin suomalaisten enemmistön vastustus maahamme kaavailluille Naton tukikohdille ja ydinaseille, ryhmästä sanotaan.

Rauhanryhmä pitää käsittämättömänä, ettei Nato-jäsenyydelle asetettu minkäänlaisia ehtoja. Ryhmä pitääkin tärkeänä jäsentensä toimintaa ydinasekiellon puolesta. Keskustelussa yhtenä keskeisenä aiheena oli sotapropagandan lisääntyminen.

– Pohdittiin miten sotapropagandaan voi vaikuttaa ja miten kriittiset puheenvuorot saataisiin esiin.

SKP:n Rauhanryhmä totesi tärkeäksi käsitellä myös imperialismia, jotta voidaan ymmärtää sotaa ja USA:n tukikohtapolitiikkaa.

Ryhmä toteuttaa kevään aikana jäsenilleen toimintakyselyn, jolla kerätään tietoa tulevan toiminnan ja poliittisten linjausten tueksi.

SKP:n eduskuntavaaliohjelmassa Rahat hyvinvointiin, ei aseisiin! on runsaasti konkreettisia aloitteita sotien ja asevarustelun lopettamiseksi.

Seuraavat SKP:n Rauhanryhmän palaverit ovat 22.3., 26.4. ja 24.5.2023. Ilmoittaudu mukaan ryhmän toimintaan lähettämällä sähköposti vetäjille osoitteeseen mervi.gronfors@skp.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista