Home >> Artikkelit >> SKP:n kesäkokous rekrytoi poliittisiin tehtäviin

SKP:n kesäkokous rekrytoi poliittisiin tehtäviin

21.08.2019 - 14:30
(updated: 21.08.2019 - 14:38)
  • SKP, puheenjohtajisto, p4
Kuvassa SKP:n puheenjohtajisto; vasemmalta lääkäri Liisa Taskinen, taiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen ja oikealta opettaja Miguel López sekä puutarhuri Tiina Sandberg

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea kokoontuu ensimmäisen kerran edustajakokouksen jälkeen. 34 keskuskomitean jäsentä, 13 varajäsentä ja 14 piirisihteeriä kokoontuvat SKP:n kesäkokouksessa 24.-25.8. Vähäjärvellä. 

Kokouksen tavoite yli kaiken on järjestäytyminen poliittiseen työhön, ymmärrys poliittisen tilanteen analyysin tekemisen tavasta kollektiivisesti ja jokaisen keskuskomitean toverin osaamisen tiedostaminen puolueen poliittisen työn työvälineenä. 

Puheenjohtajisto (P4); lääkäri, varapuheenjohtaja Liisa Taskinen Kotkasta, puutarhuri, pääsihteeri Tiina Sandberg Helsingistä, opettaja, varapuheenjohtaja Miguel López Jyväskylästä ja taiteilija, puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen Helsingistä ja poliittinen toimikunta ovat jo kokoontuneet kerran ennen keskuskomitean kokousta.   

P4 kokoontui Helsingissä 10.8. Poliittinen toimikunta 16.-17.8. Silja Europalla ja Töölön kirjastossa. Poliittisen toimikunnan jäseniä ovat puheenjohtaja, pääsihteeri ja varapuheenjohtajat sekä Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén Tampereelta, muurari Veikko Laine Ruskosta, putkiasentaja Pekka Lundgren Porista ja tohtorikoulutettava Jari Karttunen Vantaalta.  Molemmissa kokouksissa on valmisteltu keskuskomitean kokouksen poliittisia aloitteita, poliittiseen työhön tarttumista ja suunniteltu uutta toimintakulttuuria ja parempaa näkyvyyttä marginaalissa piilottelevalle puolueelle. 

Keskuskomitean työn tavoitteena puolueen vahvistaminen 

SKP:n kesäkokouksessa Vähäjärvellä kuullaan puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen ja pääsihteeri Tiina Sandbergin alustukset poliittisesta tilanteesta. Kokous käsittelee julkilausuman hallituksen politiikasta ja talousarviosta. 

- Uusi SKP:n keskuskomitea aloittaa kolmivuotiskauden tilanteessa, jossa G7 maat kokoontuvat samaan aikaan keskuskomitean kanssa Baskimaassa Miarritzen kaupungissa, Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasota kärjistyy Hong Kongissa ja itseään vasemmistolaiseksi kutsuva Antti Rinteen hallitus pitää sisällään edellisen leikkauspolitiikkaa harjoittaneet Keskustapuolueen, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen 

SKP takaisin puoluerekisteriin, kannattajakorttien keräys ja yhteistyö 

SKP:n poliittisen toiminnan sydämessä on nykyisen kapitalistisen järjestelmän muuttaminen kohti sosialismia ja kommunismia. SKP:n toiminnan ytimessä tämä on keskeinen tavoite mikä toteutetaan yhdessä muiden muutosta haluavien kanssa. Siksi puolueen piirijärjestöt päivittävät yhteyksiä edistyksellisiin, antikapitalistisiin, leikkauspolitiikan vastaisiin, rasismin ja fasismin vastaisiin toimijoihin, järjestöihin ja yksittäisiin aktivisteihin. Perinteisesi SKP on järjestänyt joukkojärjestötyön ympärille laajasti vaihtoehtoväkeä kokoavan Vastavirtafestivaalin.  

- Esitän keskuskomitealle, että SKP viedään puoluerekisteriin, aloitetaan Tiedonantajafestivaalilla 26.10. Jyväskylässä kannattajakorttikeräys ja jatketaan yhteisrintaman ja vaalijärjestön rakentamista ottamalla vastavirta-ajattelu keskeiseksi työvälineeksi. Käytännössä tämä tarkoittaisi näkyvää jalkautumista kaduille ja sinne missä ihmisetkin ovat sekä erilaisten paikallisten Vastasvirtatapahtumien järjestämisen suunnittelun aloittamista kaikissa piirijärjestöissä, sanoo Väisänen


Puoluetyö haastaa tekijät esille 

Puolue tarvitsee puhujia ja esiintyjiä, kirjoittajia ja toimittajia, palautteen antajia, kriitikoita ja analyysin tekijöitä, käytännön työn tekijöitä, varainhankkijoita sekä suunnittelijoita ja koordinaattoreita.  

- Puolue osaa, kun sen jäsenet osaavat. Keskuskomitean kokouksessa asiaa jumpataan pienryhmissä. Kokouksessa keskustellaan omasta osaamisesta ja omasta roolista puolueessa. Tiedostetaan se, mitä pääsihteeri Tiina Sandberg edustajakokouksessa puoluetyöstä ja sen tekijöistä viisaasti sanoi, että “maailma on niiden, jotka vaikeuksista huolimatta toimivat, uskaltavat ja yrittävät. Se on meistä kiinni, valitsemmeko toiminnan vai tyydymmekö nykyiseen tilanteeseen”. Puolue haastaa jokaisen jäsenen kertomaan mihin poliittisen työn tehtävään kukin on käytettävissä, konkretisoi Väisänen poliittisen työn aloittamista keskuskomiteassa. 

 
Maailman muuttamisen suunnitelma 

Käytännössä piirijärjestöjen on syytä alkaa valmistautua keskuskomitean ja piirijärjestöjen tiiviimpään yhteistyöhön. Piirijärjestöiltä toivotaan kokoustoimintaa, jossa keskuskomitean kokouksen otetaan aikaisempaa paremmin huomioon. Poliittinen toimikunta esittää kokoussihteerin ja taloudenhoitajan valitsemista keskuskomitealle. Keskuskomitean kokouksessa kuullaan pääsihteerin visio uuden sihteeristön tarpeesta sekä sihteeristön työstä ja tavoitteista. 

Poliittisten asiakirjojen vieminen keskusteluksi ja maailman muuttamiskesi sinne missä ihmisetkin ovat on keskuskomitean yksi merkittävimmistä töistä ja tavoitteista. Tästä työstä keskustellaan kokouksessa ja tavoitteena on toimintasuunnitelma. Piirijärjestöiltä tullaan pyytämään luonnoksia puolueen toimintasuunnitelmaan marraskuun keskuskomitean kokoukseen 16.-17.11.. Varsinaisesta toimintasuunnitelmasta päätetään tammikuun keskuskomiteassa 25.-26.1.2020. 

 

Puolueen ohjelma 

Edustajakokous asetti keskuskomitealle tehtävän alkaa käydä juurevaa keskustelua puolueohjelmasta, järjestää ohjelmasta keskustelua ja päivittää puolueohjelma. Poliittinen toimikunta esittää keskuskomitealle, että Tiedonantajafestivaalin jälkeen heti sunnuntaina 27.10 järjestetään Jyväskylän Sepänkeskuksessa seminaari puolueohjelman päivittämisestä. 

 

Keskuskomitean kokous 24-25.8 

SKP:n keskuskomitean kokous lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.8. Vähäjärven lomakodissa, Muntsilantie 19, Alvettula, Hauho   

Kokous alkaa lauantaina kello 10.30 ja jää tauolla kello 17.15 Julkilausuma työryhmä kokoontuu lauantaina 18.15-20 Kokous jatkuu sunnuntaina kello 9.00 ja päättyy kello 15.00 Lopuksi kunnioitetaan luokkasodan taisteluissa kuolleita tovereita ja käydään Alvettulan kylässä punaisten muistomerkillä. 

 

Puolueen tapahtumia voi tarkastella ja uusia tapahtumia voi lisätä SKP:n sivuilla tästä linkistä

P4 kokouksen (10.8.) poliittisesta ulostulosta voi lukea SKP:n sivuilta tästä linkistä

Poliittisen toimikunnan risteilykokouksesta (16.-17.8.) voi lukea SKP:n sivuilta tästä linkistä

Lisätietoja kokouspaikasta eli Vähäjärven lomakodista lisätietoja ja muun muassa ohjeet, miten sinne pääsee julkisilla tästä linkistä 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista