Home >> Artikkelit >> SKP:n edustajakokousasiakirja "Ympäristökriisi vaatii pikaisia ratkaisuja" on nyt julkaistu!

SKP:n edustajakokousasiakirja "Ympäristökriisi vaatii pikaisia ratkaisuja" on nyt julkaistu!

22.06.2022 - 14:30
(updated: 23.06.2022 - 16:53)
  • SKP edustajakokousasiakirja 2022 ympäristö

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokousasiakirja Ympäristökriisi vaatii pikaisia ratkaisuja on nyt julkaistu puolueen sivuilla. Kyseessä on laaja ympäristöpoliittinen ohjelma, jossa ei ehdoteta vain pieniä viilailuja ympäristökriisin ratkaisemiseksi. Kommunistien ympäristöpolitiikka tähtää koko järjestelmän kattaviin muutoksiin.

– Kriisi uhkaa ihmiskunnan hyvinvointia ja koko planeettamme terveyttä. Viivyttely kriisin ratkaisemisessa sulkee nopeasti 2020-luvulla sulkeutumassa olevan aikaikkunan, jossa voidaan vielä mahdollistaa elinkelpoinen kestävä kehitys kaikille, asiakirjassa todetaan.

Kommunistien asiakirjan mukaan ympäristökriisin etenemisen pysäyttämiseksi tarvitaan koko nykyistä tuotantotapaa koskevia radikaaleja uudistuksia, talouden ekologista rakennemuutosta sekä sosiaalisesti oikeudenmukaisella ja ekologisesti kestävällä tavalla toteutettavaa suunnitelmataloutta.

– Ympäristökriisiä ei ole mahdollista ratkaista markkinatalouden puitteissa, vaan ratkaisu edellyttää puuttumista pääoman voitontavoitteluun ja kapitalistisiin omistussuhteisiin.

Lue koko asiakirja sivuiltamme.

SKP:n edustajakokouksessa 11.-12. kesäkuuta 2022 Kotkassa hyväksyttiin poliittisiksi asiakirjoiksi myös Maailma tarvitsee rauhaa ja rauha sen rakentajia, Näkyvät, kuuluvat ja vaikuttavat nuoret, järjestöpoliitinen ohjelma SKP uuteen nousuun ja kannanotto Palkkaus ja työolot kuntoon työväenliikkeen yhteisvoimin.

Edustajakokous hyväksyi myös SKP:n uuden puolueohjelman ja uudet puolueen, osastojen ja piiri- ja aluejärjestöjen säännöt. Edustajakokousmateriaalien verkkotaiton valmistuttua kunkin julkaisusta tiedotetaan puolueen kanavissa.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista