Home >> Artikkelit >> SKP Ylen tentissä 3.6.

SKP Ylen tentissä 3.6.

31.05.2021 - 15:00
(updated: 31.05.2021 - 15:21)
  • Tiina Sandberg Ylen lähetyksessä

SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg on torstaina 3.6. mukana Ylen Pienpuoluetentissä. Tentti jatkaa Ylellä Kuntavaalit 2021 -sarjaa. Sandberg odottaa innolla tilaisuutta esitellä SKP:n vaaliteemoja television katsojille, vaikka kritisoikin eduskunnan ulkopuolisten puolueiden vähäistä näkymistä kanavalla.

- Vaikka medianäkyvyys on käytännössä viety pienpuolueilta, tai kuten itse mieluummin sanoisin eduskunnan ulkopuolisilta puolueilta, lähes täysin, on tämä keskustelu sentään säästynyt. Siitä on otettava kaikki irti puolueen näkyvyyden parantamiseksi, toteaa Sandberg.

Puolitoista tuntia keskustelua kuullostaa pitkältä ajalta, mutta todellisuudessa siinä jää erittäin vähän aikaa keskustelijaa kohden kun puolueita on mukana kymmenkunta. Miten tässä tilanteessa voi ottaa näkyvyyttä?
 
- Tenttiin on pakko valmistautua jo ennalta ja tiettyjä vastauksia on hiottava valmiiksi niin, ettei niitä siinä tilanteessa tarvitse enää lähteä haeskelemaan. Käytännössä tilanne elää kuitenkin niin nopeasti, että koko lähetyksen ajan on oltava tarkasti tilanteen tasalla. Se ei ole ollenkaan niin helppoa kuin kotisohvalta näyttää.

Omissa puheenvuoroissaan Sandberg aikoo nostaan esiin keskeisimpiä kysymyksiä SKP:n vaaliohjelmasta.

- Hävittäjämiljardien hassaaminen sotaleluihin sen sijaan että ne käytettäisiin elintärkeisiin kuntapalveluihin on törkeää. Samojen puolueiden edustajat, jotka ovat näin päättäneet ovat nyt ja tulevaisuudessa kunnissa valittelemassa rahapulaa, vaikka olisivat voineet käyttää rahata kuntalaisten palveluihin. Tämä keinotekoinen ja tekopyhä kahtiajako on tuotava julki, Sandberg tiivistää.

Lisäksi hän nostaa teemoina esiin yksityistämisen pysäyttämisen, ilmastonmuutoksen ja ekokatastrofin torjumisen tarpeen, kapitalismin kritiikin, leikkauspolitiikan ja sen vaikutukset, sekä vanhustenhoidon ja sote-uudistuksen pahan valuvian, eli sen ettei siinä ole pohdittu kunnolla muutoksia työntekijöiden näkökulmasta.

Näissä onkin jo paljon sanottavaa ja jää nähtäväksi miten kiteyttäminen onnistuu. Katso tentti torstaina 3.6. Yle TV1, Yle Areena klo 21.00–22.30 ja kuuntele erillinen radiotentti Yle Radio Suomi klo 20.02–20.50. Lähetyksen juontaa politiikan toimittaja Pirjo Auvinen ja siinä on suomenkielinen ohjelmatekstitys. Yle Areenassa viittomakielinen tulkkaus rinnakkaislähetyksessä.

Linkki lähetykseen

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista