Home >> Artikkelit >> SKP tukee julkisten alojen työntekijöiden työtaisteluita

SKP tukee julkisten alojen työntekijöiden työtaisteluita

28.03.2022 - 09:45

Julkisten alojen työehtoneuvotteluiden nihkeän etenemisen vuoksi kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat jättäneet lakkovaroituksia sekä asettaneet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja. Naisvaltaisten alojen tavoitteena on palkkatasa-arvo ja paremmat työolot.

- Matalapalkkaisten julkisalojen työtekijöiden vaatimus palkankorotuksista on oikeutettu. Alan palkkataso on alati kohoavien elinkustannusten vuoksi kohtuuttoman alhainen. Se, että neuvotteluja käydään koronan ja Ukrainan sodan aikana, ei saa olla este alan palkkakuopasta pois pääsylle, sanoo SKP:n varapuheenjohtaja Mervi Grönfors.

Vuoden 2021 lastenhoitajaksi palkittu Mervi Grönfors on Tehyn Tampereen kaupungin ammattiosaston puheenjohtaja.

Ansiotasoindeksin mukaan palkkaero naisten ja miesten välillä on 16% koko työmarkkinoilla. Vaikka palkkasyrjinnästä tuli laitonta jo 1970-luvulla, kummittelee naispalkka-ajattelu edelleen työmarkkinapöydissä. Asia ei ole korjaantunut edes sillä, että vaatimus naisten ja miesten välisestä palkkatasa-arvosta on kirjattu tasa-arvolakiin.

Grönfors korostaa, että Suomen kommunistinen puolue tukee julkisten alojen työntekijöiden työtaisteluita.

- Vastuu tarvittavan palkkaremontin rahoituksesta kuuluu poliitikoille, jotka päättävät julkisen sektorin rahoituksesta. Ministerit ja kansanedustajat ovat vastuussa julkisen alan toimivuudesta ja palveluiden riittävyydestä, alleviivaa Grönfors

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista