Home >> Artikkelit >> SKP mukana linjaamassa Euroopan vasemmiston työtä

SKP mukana linjaamassa Euroopan vasemmiston työtä

10.12.2022 - 15:30
(updated: 21.12.2022 - 12:23)

Euroopan vasemmisto on parhaillaan koolla Wienissä linjaamassa puolueen toimintaa seuraavaksi kolmeksi vuodeksi ja valitsemassa uutta johtoa. SKP:tä kokouksessa edustavat puheenjohtaja Liisa Taskinen, Varapuheenjohtaja Jiri Mäntysalo, pääsihteeri Tiina Sandberg ja Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén.

Kokoukseen osallistuvat eurooppalaiset vasemmistopuolueet ovat puheenvuoroissaan nostaneet esiin etenkin sodan ja rauhan kysymyksen, sekä ihmisten jokapäiväisen selviytymisen nousevien elinkustannusten kanssa kamppailtaessa.

Claudia Haydt Saksan Die Linke puolueesta nosti esiin Saksan Reichsbürger-liikkeen, joka paljastui, kun poliisi sai vihjeen saksalaisen vallankumousliikkeen juonesta. Liikkeen tavoitteena oli nostaa valtaan monarkki.

- Ei kuitenkaan ole väliä sillä miten vahva äärioikeisto on, kunhan vasemmisto on sitä vahvempi. Se vaatii työtä militarismin vastustamiseksi ja demokratian puolustamiseksi, totesi Haydt.

Kansainvälistä väriä kokoukseen tuovat kansainväliset vieraat. Roy Daza Venetsuelan PSUV-puolueesta viittasi puheenvuorossaan samaan vaaraan kuin Haydt aiemmin.

- Etelä-Amerikka on jälleen kääntynyt vasemmalle. Etelä-Amerikan vasemmisto vastustaa äärioikeistoa ja pyrkii rakentamaan mukaan kutsuvaa demokratiaa, joka tekee ilmeiseksi sen, ettei fasismi sovi mitenkään yhteen demokratian kanssa.

SKP:n puheenvuorot kokouksessa käsittelevät nuorisoa, Suomen Nato-prosessia ja median vaikutusta poliittiseen päätöksentekoon ja ihmisten mielipiteen muokkaajana.

Kokous päättyy sunnuntaina, jolloin vahvistetaan poliittinen asiakirja ja valitaan uusi johto tuleviksi kolmeksi vuodeksi.


 


 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista