Home >> Artikkelit >> Rahat käytettävä kokonaan toisella tavalla – kerroshoitaja Kaarina Pistokoski-Tikkala torjuu HX-hävittäjät 

Rahat käytettävä kokonaan toisella tavalla – kerroshoitaja Kaarina Pistokoski-Tikkala torjuu HX-hävittäjät 

29.09.2021 - 12:15
(updated: 29.09.2021 - 12:33)
Kuvassa vasemmalta Tapio Siirilä, Raija Siirilä, Kaarina Pistokoski-Tikkala ja Esko Tikkala

Suomen kommunistisen puolueen johtonelikko (P4); puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen, varapuheenjohtajat Mervi Grönfors ja Liisa Taskinen sekä pääsihteeri Tiina Sandberg kokoontuvat yleensä aina kuukautta ennen seuraavaa keskuskomitean kokousta valmistelemaan päätösesityksiä ja suunnittelemaan puolueen pitemmän aikavälin toimintaa. P4 kokoukset pyritään aina järjestämään yhteistyössä jonkun SKP:n piirijärjestön kanssa. Tässä yhteydessä P4 ja paikallinen piirijärjestö nostavat esille paikallisesti ja laajemminkin ajankohtaisesti merkittäviä yhteiskunnallisia kysymyksiä. 

Kemi-Tornion  rautatien sähköistämistä kiirehdittävä 

Seuraava P4;n ja SKP:n piirijärjestön tapaaminen on 1.-2.10. Kemissä ja Torniossa. Kokousta pidetään junan kokousvaunussa, Tiedonantajaa myydään Torniossa ja Lapin piirin tovereita tavataan joka käänteessä. Samaan aikaan  lauantaina osallistutaan myös DSL:n opintokeskuksen, Spartacus-säätiön ja Kuljetustyöntekijäin opintosäätiön yhdessä järjestämään "Työajan lyhentämäinen työntekijöiden näkökulmasta" tapahtumaan.

Johto jalkautuu  

SKP:n politiikkakäsitys haastaa puoluejohdon tiiviiseen yhteistyöhön piirijärjestöjen ja erilaisten kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Tulevat aluevaalit tammikuussa sähköistävät myös SKP:n järjestökenttää. Edellinen keskuskomitean kokous elokuussa päätti, että SKP osallistuu aluevaaleihin. Nyt kootaan ehdokkaita ja puoluejohto on liikkeellä. 

SKP:n johtonelikko valmistelee yhdessä Lapin piirin kanssa avausta, jolla vauhditetaan Kemin ja Tornion välisen rautatien sähköistämistä.  

Uusista jäsenistä huolehdittava 

Kaarina Pistokoski-Tikkala on SKP:n Kivikankaan osaston jäsen.  Kivikankaan osasto on yksi Kemin kaupunkijärjestön osastoja. Osastoon on kuluneen vuoden aikana liittynyt mukaan kolme uutta jäsentä. 

- Tuntuu ja vaikka ja miltä, kun uusia jäseniä tulee toimintaan mukaan! Tuntuu  tosi hyvältä! Me osaston vanhat jäsenet annamme uusien tutustua meihin ja meidän toimintaan ihan rauhassa. Olemme järjestäneet uusille jäsenille opintokerhoja, jossa ollaan käsitelty esimerkiksi puolueen sääntöjä ja ohjelmaa.  Ei olla tyrkytetty mitään vaan kerrottu toiminnasta ja tavoitteista. Yksi uusi toveri on saatu mukaan jopa osaston työvaliokuntaan! Hän halusi paikan poliittiselle vaikuttamiselle, kertoo Kaarina Pistokoski-Tikkala 

Kaarina Pistokoski-Tikkala on Lapin piirin varapuheenjohtaja. Pistokoski-Tikkala on ammatiltaan kerroshoitaja. Kaarina on tunnettu räväkästä olemuksestaan ja pitkästä työstä puolueen keskuskomiteassa. Sähäkkä toveri on aktiivisena myös Suomi-Venäjä-seuran toiminnassa Kemissä.  

Hävittäjämiljardit kuntapalveluihin 

Lähialueyhteistyö on tärkeää Kaarinalle. Kaarina on osallistunut Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän kommunististen puolueiden pohjoisten piirijärjestöjen vuosittain järjestettäviin Kalotti konferensseihin.  

Ympäristötietoisuus ja rauhantyö on leimallista pohjoisen kommunistien toiminnalle 

- Nämä miljardit, joita nyt suunnitellaan käytettäväksi aseisiin ja niihin hx-hyökkäyshävittäjiin pitää käyttää ihan kokonaan toisella tavalla! Niin että vähävaraisille saadaan avustusta koska sieltä hävittäjärahoista voi ottaa. Meillä on hirveästi tavallisia ihmisiä jotka tarvitsevat avustusta esimerkiksi terveydenhuoltoon, ojentaa Pistokoski-Tikkala 

SKP:n johto tulee lokakuussa Lappiin, myy Tiedonantajaa Torniossa ja tapaa Lapin piirin jäseniä. Johdon vierailu Lapissa osuu kiinnostavaan aikaan jolloin puolueelle ollaan valitsemassa uutta keskuskomiteaa ja puheenjohtajakin vaihtuu. 

- Aina puhutaan siitä miten paljon tarvitaan uudistaa puoluetta ja että nuoria on saatava mukaan toimintaan. Tämä on totta. Meidän on vaan ymmärrettävä että uudet toverit on otettava henkilökohtaisesti mukaan oppimaan kokouksista ja esimerkiksi lehden myynnistä kadulla. Meidän on toimittava "saattaen vaihtaen" ajatuksella. Silloin kun ikä-ihmiset eivät enää entiseen malliin jaksa, viisaus on huolehtia nuoria mukaan, visio SKP:n Lapin piirin varapuheenjohtaja Kaarina Pistokoski-Tikkala 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista