Home >> Artikkelit >> Marx-opiston talvitapaamisessa opitaan sosialismin rakentamisesta

Marx-opiston talvitapaamisessa opitaan sosialismin rakentamisesta

03.02.2018 - 13:15
(updated: 04.02.2018 - 12:32)
  • Marx-opisto DSL Marx sivistysliitto teoria kommunismi SKP
Marx-opiston tapaamiset järjestetään kaksi kertaa vuodessa, kesällä ja talvella / kuva SKP

Marx-opiston talvitapaamisessa on Hauhon Vähäjärvellä opiskeltu tänä viikonloppuna sosialismin rakentamisesta. Kaksipäiväiseen tapaamiseen osallistuu marxilaisista yhteiskuntateorioista ja käytännön toiminnasta kiinnostuneita ympäri maan. Suomen kommunistinen puolue (SKP) osallistuu Marx-opiston järjestämiseen yhteistyössä Demokraattisen sivistysliiton (DSL) kanssa. Hakijamäärät opiston tapaamisiin ovat olleet nousussa ja varsinkin nuoria opiskelijoita on tullut mukaan yhä enemmän. Marxin kiinnostavuus niin taloustieteilijänä kuin filosofina on nousussa, joka näin juhlavuotena kun Marxin syntymästä tulee kuluneeksi 200 vuotta, on tervetullut asia.

Talvitapaaminen aloitettiin lauantaina THL:n tutkijan Helka Raivion alustuksella radikaalista sosiaalipolitiikasta, jonka jälkeen opiskelijoilla oli runsaasti aikaa keskustella vapaasti ryhmissä sosialismista, perustasta ja päällysrakenteesta sekä ihmiskäsityksestä. Keskustelulle on tässä tapaamisessa annettu paljon tilaa, sillä se on noussut usein toiveeksi aikaisemmista tapaamisista.

Sosialismin rakentamiseen on pureuduttu syvemmin sunnuntaina. Päivän alkuun on kuultiin alustus Lenin-museon pitkäaikaiselta johtajalta Aimo Minkkiseltä sosialismista, jossa historian esimerkit sosialismin rakentamisesta kytkeytyivät vasemmiston kamppailun tilaan ja sen tarpeeseen nykypäivänä. Ennen yhteistä keskustelua kuultiin alustukset myös Miika Salolta hegemoniasta ja Tiina Sandbergiltä käytännön työstä. Näiden pohjalta opiskelijat pääsevät jatkamaan ryhmätöillä marxilaisuuden opiskelusta, hegemoniasta ja julkaisutoiminnasta sekä järjestötyöstä. Marx-opiston yhtenä tavoitteena on teorian yhdistäminen käytännön työhön esimerkiksi kansalaisjärjestöissä ja ay-liikkeessä.

Lisätietoja Marx-opistosta ja tulevista tapaamisista saat DSL:n nettisivuilta osoitteesta www.desili.fi tai SKP:n pääsihteeriltä sähköpostilla osoitteesta petra.packalen@skp.fi

Lisätietoja Vähäjärven Lomakodin ylläpitäjistä, Tapaturma- ja Sairausinvalideista: http://www.tsil.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista