Home >> Artikkelit >> Madurolle selvä voitto Venezuelassa

Madurolle selvä voitto Venezuelassa

23.05.2018 - 18:30
(updated: 23.05.2018 - 19:07)

Venezuelan Istuva presidentti Nicolas Maduro voitti jatkokauden lähes 70 prosentilla äänistä. Vaikka oikeistolainen oppositio sekä Yhdysvallat ja sen käskyläiset Amerikan mantereella ja Euroopassa tekivät kaikkensa pitääkseen venezuelalaiset pois vaaliuurnilta, kansalaisten enemmistö osallistui vaaleihin ja antoi tukensa bolivariaaniselle vallankumoukselle.

 

- Jos kontekstualisoimme Maduron voiton ja laskemme äänestysprosentin ja äänestäjien tuen istuvalle presidentille, on hyvä huomioida, että hänen kannatuksensa on suurempi kuin Suomen nykyiseen hallitukseen kuuluvilla puolueiden”, toteaa Venezuelassa syntynyt yliopistonopettaja ja SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López.

 

Venezuelan vallankumous on ollut globaalin kapitalistisen median vihan ja desinformaation kohde. Venezuelalla on suuria taloudellisia vaikeuksia, jotka ovat aiheutuneet etenkin Yhdysvaltojen pyrkimyksestä tukahduttaa Venezuelan kansa ja saada se kumoamaan Hugo Chávezin egalitaarisen ja tasa-arvoisen yhteiskunnan visio.

 

- Rehellisesti sanottuna, minua ei yllätä, että venezuelalaiset eivät taipuneet. Venezuelalainen luonne tulee selvästi esille vuonna 1810 kirjoitetussa kansallislaulussa, jonka nimi on ”Kunnia urhoolliselle kansakunnalle!” ja jossa mainitaan yksi merkittävä arvo, joka selittää näiden vaalien tulosta: "Voimanne on ykseydessä", iloitsee SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista