Home >> Artikkelit >> Liikekannallepano on peruttava

Liikekannallepano on peruttava

21.09.2022 - 14:15
(updated: 21.09.2022 - 16:35)
  • Hiroshimapäivä Hauho Vähäjärvi

Suomen kommunistinen puolue tuomitsee jyrkästi Vladimir Putinin julistaman osittaisen liikekannallepanon ja siihen liittyvän uhkailun kaikista mahdollisista keinoista. Ukrainaan ei tarvita lisää asevoimia, vaan välitön aselepo ja ponnisteluja rauhansopimuksen solmimiseksi.  

Ydinaseilla uhkaaminen on vaarallista leikkiä koko maailman ihmisten hengillä, eikä sille tielle tule lähteä. SKP tukee Kiinan kommunistisen puolueen vaatimusta siitä, että Ukrainan tilanteeseen on etsittävä rauhanomainen ratkaisu ja puheet ydinaseista on peruttava.  

Suomeen ei tällä hetkellä kohdistu uhkaa Venäjältä, mutta liikekannallepano vaikuttaa myös meidän turvallisuustilanteeseemme. Toisin kuin puolustusministeri Kaikkonen tänään esitti, tulisi Suomen helpottaa venäläisten reserviin kuuluvien henkilöiden pääsyä pois Venäjältä, ei estää sitä. Samoin Suomen on turvattava niiden kaksoiskansalaisten mahdollisuus pysyä Suomessa, joita liikekannallepano mahdollisesti koskee. Lisäksi on varottava lietsomasta epäluuloja ja venäläisvastaisuutta Suomessa oleskelevia ja asuvia Venäjän kansalaisia tai kaksoiskansalaisia kohtaan. 

SKP tukee myös Venäjän rauhanliikettä, joka on maan johtoa uhmaten kutsunut koolle mielenosoituksia vastustamaan tätä osittaista liikekannallepanoa. Kautta maan järjestetään tänään klo 19 mielenosoituksia, joiden tunnuksena on “Ei hautoja!”. 

SKP:n poliittinen toimikunta 21.9.2022

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot