Home >> Artikkelit >> Kesäristeilystä potkuria politiikkaan ja puoluetyöhön

Kesäristeilystä potkuria politiikkaan ja puoluetyöhön

17.08.2019 - 11:30
(updated: 17.08.2019 - 11:46)
  • Poliittinen toimikunta, Kesäristeily, SKP
Kuvassa edessä vasemmalla Veikko Laine, Tiina Sandberg ja Liisa Taskinen. Oikealta Miguel López, Jari Karttunen, Pekka Lundgren ja JP (Juha-Pekka) Väisänen.

Suomen kommunistisen puolueen poliittinen toimikunta aloitti edustajakokouksen (15.-16.6.2019) jälkeen ensimmäisen kokouksen perjantaina 16.8. alkavalla kaksipäiväisellä risteilykokouksella Tallinnaan. 

Poliittisen toimikunnan jäsenet edustajakokouskaudella 2019-2022 ovat puheenjohtaja, taiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen Helsingistä, varapuheenjohtaja, lääkäri Liisa Taskinen Kotkasta, varapuheenjohtaja, opettaja Miguel López Jyväskyästä, pääsihteeri, puutarhuri Tiina Sandberg Helsingistä, tohtorikoulutettava Jari Karttunen Vantaalta, muurari Veikko Laine Ruskosta, putkiasentaja Pekka Lundgren Porista ja Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén Tampereelta. 

- Risteyilykokous on hyvä tilaisuus tutustua toisiin poliittisen toimikunnan jäseniin ja valmistella syksyn poliittista toimintaa. Puoluetta on yksinkertaisesti vahvistettava. Se on meidän keskeinen tavoite. Tallinaankin oli kiinostavaa palata kymmen vuoden tauon jälkeen. Kaupunki oli rakennettu paljon uutta, kerto poliittisen toimikunnan jäsen Veikko Laine 

Uusi SKP:n keskuskomitea aloittaa 24.-25.8. kolmivuotiskauden tilanteessa, jossa itseään vasemmistolaiseksi kutsuva Antti Rinteen hallitus pitää sisällään edellisen leikkauspolitiikkaa harjoittaneen Keskustapuolueen. Vihreät, RKP ja Vasemmistoliitto ovat yhdessä Keskustan ja SDP:n kanssa kirjoittamassa tulevaisuutta, jossa ei päättäväisesti pyritä ratkaisemaan tulojaon vääristymiä eikä köyhyyden perussyitä. Rinteen hallitus lupaa nostaa työllisyyden. 

 - Työväellä on lupa odottaa, että budjettiriihi avaa työllisyyspolitiikkaan liittyviä työvälinetä hallitusohjelmaa enemmän tai enemmän kun haitallinen valtion omaisuuden myynti. Ajankohtainen poliittinen tilanne tarjoaa meille kommunisteille herkullisen paikan haastaa kapitalismiin ja sen logiikkaan sopeutuneet eduskuntapuolueet, Antti Rinteen hallitus ja koko suomalainen vasemmisto.  Missä ovat vasemmistolaisen hallituksen konkretiat mm työnjakamisesta ja työajan lyhentämisestä? Työmiehellä on edelleen perusteltu oikeus kysyä missä viipyy sosiaaliturvan uudistus, jolla todellakin turvataan perusturva tilanteessa, jossa ei itse omalla työllä perusturvaa perheelle voi rakentaa. Meidän on tarpeellista kokoontyua poliittisen toimikunnan kanssa tavallista tiiviimpään kokoukseen, mikä on tämän kokouksen tavoite. Meidän kommunistien on kirkastettava tavoitteidemme kärkiä ja osattava määritellä entistä paremmin ne kulmat, joista luokkataistelun kysymykset esitetään ja määriteltävä tarkemmin ne kysymykset, joihin koko työväenluokka haastetaan osallistumaan. Edustajakokouksen asiakirjaprosessi ja kokouksessa hyväksytyt tavoitteet mm. yhteistyöstä muiden muutosta haluavien kanssa, ympäristökriisin luokkaperspektiivin konkretisointi ja militarismin torjuminen haastavat meidät sekä jatkamaan teoreettista työtä että viemään jo olevat päätökset toiminnaksi sinne missä ihmiset ovat, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen poliittisen toimikunnan kesäristeilykokouksessa. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista