Home >> Artikkelit >> Kesäkokouksessa keskitytään tulevaan

Kesäkokouksessa keskitytään tulevaan

25.08.2017 - 14:30
  • Keskuskomitea kesäkokous 2017

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) keskuskomitea kokoontuu elokuun viimeisenä viikonloppuna kesäkokoukseen Hauhon Vähäjärvelle. Kaksipäiväinen kokous pureutuu puolueen katukampanjoiden ja tapahtumien suunnitteluun sekä valmistautuu vuoden 2018 SKP 100-juhlavuoteen. Kokous aloitetaan perinteisesti poliittisella tilannekatsauksella, jota alustaa puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. Yhteiskunnallinen tilanne Suomessa on oikeistohallituksen leikkauspolitiikan kiristyessä yhä vaikeampi työväenluokalle. Kommunistit lausuvat kokouksesta julki mielipidettään myös presidentinvaaleista ja kysyvät, kuka presidenttiehdokkaista kannattaa lakisääteistä minimipalkkaa Suomeen ja vaatii pääomatulojen verotuksen kiristämistä?

Kesäkokouksessa kuullaan myös eväitä onnistuneen katukampanjan järjestämiseen. Suomen punaisen ristin kampanjakoordinaattori Janette Grönfors alustaa aiheesta lauantaina. SKP:n aloitteet rauhasta ja sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, perusturvan korottamisesta ja kuuden tunnin työpäivästä muotoutuvat katukampanjoiksi jäsenien ja puolueen työryhmien toimesta. Ryhmävetäjät kokoontuvat myös omaan koulutushetkeen viikonlopun aikana.

Lisäksi kokouksessa kuullaan radikaalin vasemmiston toimintasuunnitelmista pääsihteeri Petra Packalénin alustamana. Illalla nautitaan musiikillisesta kulttuuritarjonnasta, kun Merikukka Kiviharju esittää laulujaan.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista