Home >> Artikkelit >> Kärjessä solidaarisuuden hoksnokka

Kärjessä solidaarisuuden hoksnokka

14.06.2019 - 13:30
(updated: 16.06.2019 - 01:01)
  • SKP, Solidaarisuus, Konsertti,
Koko Suomen rakastama Tuula Amberla sekä räpartistit Alamaa ja Mc Kajo esiintyivät SKP:n solidaarisuuskonsertissa Porvoossa

Maailma tarvitsee solidaarisuutta 

Länsi-Saharan vapautus liike Polisarion taistelu Marokon valloitusta vastaan kutsuu meitä mukaan solidaarisuuteen 

Palestiinan taistelu itsemääräämisoikeudesta haastaa Antti Rinteen uuden vasemmistolaisen hallituksen. Suomen on tunnustettava itsenäinen Palestiinan valtio. 

Venezuelan taistelu oikeudesta omaan bolivaariseen vallankumoukseen ja sen sosialistiseen kehitykseen kutsuu meitä mukaan solidaarisuuteen ja anti-imperialistiseen ja Trumpin vastaiseen työhön ja taisteluun. 

Nicaraguan sandinistien tänä kesänä 40 vuotta täyttävä vallankumousjuhla kutsuu meidän mukaan solidaarisuustyöhön. 

Kurdien taistelu poliittisista perusoikeuksista kutsuu meidät mukaan solidaarisuustyöhön. Kansainvälinen yhteisö viestii joka päivä, että PKK:n johtaja Abdullah Öcalan on edelleen vangittuna ja eristyksessä. Turkki viis veisaa Euroopan neuvoston kidutuksen vastaisen komitean CPT:n raporteista Öcalanin vankilaolosuhteista. Helsingistä on syytä nyt tänään tältä lavalta lähettää solidaarinen viesti toveri Öcalanin vapauttamiseksi! Free Öcalan! 

Kuuban sosialismin kehitys kiinnostaa laajasti. Yhdysvaltojen bloqueo – kauppasaarto on kuitenkin edelleen tätä päivää ja konkretisoi Yhdysvaltojen sietämätöntä ulkopolitiikkaa.  Kuuban kauppasaarron lopettaminen kutsuu meitä solidaarisuustyöhön. 

Euroopan vasemmisto päätti Berliinin kongressissaan 2016 tukea saamelaisten taistelua oman kielen, kulttuurin ja ILO 169 sopimuksen ratifioimiseksi. 40 vasemmistolaisen, punavihreän ja kommunistisen puolueen kokous teki meille pohjoisen ihmisille hyvän päätöksen. Samaa tulee meidän vaatia Antti Rinteen hallitukselta. ILO 169 on ratifioitava! 

Toverit – te tiedätte, että kapitalismi, imperialismi ja ihmisen ahneus ovat tänään antamassa suuntaa väärälle kehitykselle ja voisin siksi jatkaa vääryyksien listaa tästäkin. Työ kansojen itsemääräämisoikeuden puolesta, työ köyhyyden lopettamiseksi ja työ juuriltaan toisenlaisen systeemin, rauhan ja edistyksellisen kehityksen puolesta on tänään tarpeellisempaa kuin koskaan. 

Tänään on se momentti - yhteistyön ja edistyksen oikea aika ja paikka 

Vaalit meillä Suomessa, Euroopassa ja maailmalla kertovat, että kapitalismi on uudessa tilassa. Ilmastonmuutosta, rasismia, fasismia ja köyhien kyykyttämistä vastaan on taisteltava entistä paremmin ja työtä on tehtävä enemmän työläisten työehtojen romuttamista vastaan. Sotaa ja militarisoitumista vastaan on koottava uusia aktivisteja.   

Nyt tarvitaan porukalla sitä edistyksellistä ja luokkatietoista hoksnokkaa ja kykyä saattaa erilaiset progressiiviset ja demokraattiset muutosvoimat yhteen radikaaliksi vasemmistolaiseksi muutosvoimaksi - kapitalismia, rasismia, fasismia ja köyhien kyykyttämistä vastaan. Työläisten työehtojen romuttamista vastaan. Sotaa ja militarisoitumista vastaan.   

Nyt juhlitaan kulttuuria ja taiteilijoiden osallistumisen merkitystä. Nyt juhlitaan solidaarisuutta, joka on luokkatietoisen politiikkamme sydänasia. SKP:n edustajakokous ottaa itselleen tänä viikonloppuna tärkeän aloitteen tekijän paikan. On radikaalin vasemmistolaisen yhteistyön ja kapitalistisesta politiikasta, leikkauspolitiikasta ja militarisoitumisesta irtaantumisen aika. On yhteistyön aika. Rauhanpolitiikan vuoro. On me-too:n aika. Ihmisen aika. 

Tervetuloa mukaan maailmaa muuttamaan. Tämä ilta on hyvä ilta muutokselle.  Katsotaan tulevaisuuteen ja osallistuvaan demokratiaan. Katsotaan ystäviä ja yhteistyökumppaneja suoraan silmiin. Katsotaan sosialismiin, kommunismiin - maailmaan ilman ihmisen ja luonnon riistoa - ihmisten kokoisiin solidaarisiin yhteiskuntiin ilman sotia ja pakolaisuutta - sinne tulevaisuuteen me  haluamme katsoa. 

Toverit – te tiedätte, että tänään on se momentti - yhteistyön ja edistyksen oikea aika ja paikka. 

Eläköön Rauha ja Solidaarisuus! 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista