Home >> Artikkelit >> Itämeri, HX-hävittäjät ja äärioikeisto - rauhantyön haasteita 

Itämeri, HX-hävittäjät ja äärioikeisto - rauhantyön haasteita 

10.11.2020 - 09:45
(updated: 10.11.2020 - 09:58)

Itämeri, HX-hävittäjät, globalisaatio ja äärioikeisto ovat keskeisiä teemoja rauhan webinaarissa. Mukana rauhaa rakentamassa ovat Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro, tutkija Jouko Jokisalo ja Naiset Rauhan Puolesta sekä Naiset Ydinvoimaa Vastaan aktiivi Ulla Klötzer. Tilaisuuden fasilitaattori on rauhanaktivisti Mervi Grönfors. 

Rauhan vastavirtatilaisuuden tapahtumapaikka on Kulttuuritalo Annis, Annankatu 6, Pori. Tilaisuus on myös verkkokeskustelu eli webinaarin ja siihen voi osallistua FB:ssa Vastavirta tapahtumat / Rauhan webinaari. 

Eurooppalaisia rauhanaloitteita 

Samana päivänä suomenkielisen rauhan keskustelun jälkeen verkossa käydään keskustelua englanniksi. Eurooppalaisista rauhanaloitteista, aseidenriisunnasta ja kansalaisyhteiskunnan rauhanrakentamisen tulevaisuuden askelista keskustelevat PAND taiteilijat rauhan puolesta aktiivi Ritva Harle Helsingistä, STOP the War – verkoston johtaja Kate Hudson Lontoosta ja Ruotsin rauhan puolustajista Agneta Norberg Tukholmasta. 

Keskustelut on osa Vastavirta-tapahtumia ja ne lähetetään verkossa. 

Eri kansalaisyhteiskunnan järjestöt, aktivistit, taiteilijat ja yksittäiset toimijat yhdessä Demokraattisen sivistysliitto (DSL), Euroopan vasemmiston (EV), Suomen kommunistisen puolueen (SKP) ja Tiedonantaja-sanomalehden kanssa avaavat syksyllä ja talvella 2020 keskustelua ja vastavirtaista ajattelua rauhasta, kulttuurista ja ympäristöstä. 

Tapahtumia on Suomessa ja seminaareihin voi osallista verkossa. 

YMPÄRISTÖ - Vastavirta 5.12. 

Vastavirta tapahtumat tukevat ja osallistuvat Vaihtoehtoisen Euroopplaisen Foorumin tapahtumia

Alterantive European Forum

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista