Home >> Artikkelit >> Inspiraatio nimeltä Lenin 

Keywords:

Inspiraatio nimeltä Lenin 

21.04.2020 - 22:15
(updated: 22.04.2020 - 12:21)

Tällä julkilausumalla Suomen kommunistinen puolue haluaa kunnioittaa suurta vallankumouksellista ja tieteellisen sosialismin teoreetikkoa Vladimir Iljitš Leniniä, kun 22. huhtikuuta Leninin syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta. SKP haluaa joukkovoimaisesti jatkaa Leninin radikaalia työtä ja luokkataistelua. 

Inspiraatiota Leninistä 

Elämme tänään globaalisti ja Suomessa  CoVID-19-pandemian aikaa. Tilanne tuo traagisesti esille kapitalististen maiden riittämättömän panostuksen julkiseen terveydenhoitoon ja varautumiseen kriisitilanteisiin. Yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat ja työväenluokka joutuvat jälleen vastaamaan kriisin laskuista. Kapitalismin luonne ja uusien imperialististen kilpailujen kärjistyminen luovat kasvavaa uhkaa myös maailmanrauhalle.  

Tämänpäiväinen tilanne saa meidät entiskin enemmän löytämään inspiraatiota Leninin ajatuksista. Lenin omisti elämänsä ja työnsä luokkataistelulle sekä kansojen taistelulle hyväksikäyttöä ja sortavia rakenteita vastaan. 

Suomen kommunistinen puolue hakee V.I. Leninin ajatuksista inspiraatiota nykyaikaisen työväenluokan puolueen ja lehtityön  kehittämistyössäAika haastaa meitä kommunisteja löytämään uudestaan yhteydet joukkoihin ja ihmisten arjen taisteluun. Samoin kuin Lenin kehitti Iskraaon suomalaisten kommunistien tänään kehitettävä Tiedonantajaa ja puoluetyötä sosiaalisessa mediassa niin, että puolue ja sen äänenkannattaja Tiedonantaja voi tulla luokkansa ääneksi. 

Kansainvälinen luokkataistelu 

Luokkataistelu on aina sekä paikallista että kansainvälistä. Meidän on entistä selvemmin luotava omaa radikaalia, muiden muutosta haluavien kanssa rakennettavaa, edistyksellistä vaihtoehtoa. Meidän pitää erottua kapitalismiin sopeutuneiden vasemmistopuolueiden elitistisestä politiikasta ja antaa ääni yhteiskunnan kaikkein heikommissa asemassa oleville, työväenluokalle, naisille, maahanmuuttajille ja vähemmistöille. 

Leninin puolue johti Venäjän työväenluokan voittoon kukistamalla työväenluokan sortajat. 

SKP arvostaa Leninin visiota kommunistisen puolueen ja työläisten vallan suhteesta taistelussa sosialismista. Lenin on suomalaisille kommunisteille merkittävä teoreetikko, joka kehitti edelleen marxilaista ajattelua, filosofiaa, talouspolitiikkaa ja tieteellistä kommunismiaLeninin teokset ovat marxismin leviämisen ja kehityksen sekä vallankumouksellisen taistelun virstanpylväitä. Leninin arvokas teoreettinen työ on edelleen ajankohtaista ja merkittävää jokaisen uuden vallankumouksellisten sukupolven ideologis-poliittisessa koulutuksessa.  

Vapauden symboli 

SKP arvostaa Leniniä maailman ensimmäisen sosialistisen valtion rakentajana. Kiitos Leninin, ensimmäistä kertaa työntekijöillä oli todellista valtaa ja yhteiskunnalla vaihtoehtoinen rakenne. Se perustui uusiin vallankumouksellisiin instituutioihin, joilla oli syvällistä vaikutusta edistykselliseen historialliseen kehitykseen ympäri maailmaa.   

SKP kunnioittaa Leniniä myös kansojen itsemääräämissoikeuden esitaistelijana. Suomen kansa sai pitkään vaatimansa itsenäisyyden Venäjän valtakunnasta Leninin toimien ja hänen tunnustamansa Suomen itsenäisyyden kautta. 

Kunnioitamme SKP:ssä Leniniä imperialismin vastaisen sodan väsymättömänä ja johdonmukaisena johtajana. Lenin on meille kommunisteille merkittävä vapautumisen taistelun symboli. 

Lenin taisteli sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, rauhan ja sosialismin  puolesta.  

Hyvää ja taistelevaa Leninin työn juhlapäivää! 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista