Home >> Artikkelit >> Hyökkäykset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä vastaan lopetettava Unkarissa

Hyökkäykset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä vastaan lopetettava Unkarissa

29.06.2021 - 16:15
(updated: 30.06.2021 - 10:56)
  • Nainen pitää kylttiä. Kyltissä lukee "Enemmän orgasmeja, vähemmän natseja".

Unkari hyväksyi 15.6.2021 lain, joka kieltää kaiken homoseksuaalisuutta tai laillisen sukupuolen vaihtamista kuvaavan sisällön jakamisen alaikäisille. Tämä lainsäädäntö on vakava hyökkäys LGBTQI +-ihmisiä vastaan. Hallitseva Fidesz-puolue hyökkää haavoittuvia ryhmiä vastaan ​​saadakseen konservatiivisempia ääniä vuoden 2022 eduskuntavaaleissa.

Euroopan vasemmiston LGBTQI + -työryhmä tuomitsee tämän sukupuoliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja ilmaisuun perustuvan syrjinnän. LGBTQI + -henkilöiden leimaaminen tällä tavalla rikkoo ihmisoikeuksia ihmisryhmiltä, joita edelleen syrjitään päivittäin kaikissa Euroopan maissa. Se loukkaa myös ilmaisunvapautta, ihmisarvoa ja yhdenvertaista kohtelua - jotka on kirjattu kaikkiin EU: n ja kansainvälisiin yleissopimuksiin ja lakeihin.

On aika lopettaa Fidesz-puolueen fasistinen politiikka. Se on vaarantanut ihmisten yhtäläiset oikeudet liian kauan. Hyökkäykset maahanmuuttajia, kodittomia ja LGBTQI +-ihmisiä vastaan, niin kutsutut ”homo-vapaat alueet” jne. on lopetettava nyt. Euroopan vasemmiston LGBTQI + -työryhmä vaatii, että Euroopan unioni ryhtyy toimiin tasa-arvon varmistamiseksi kaikille EU:ssa asuville tai sinne saapuville ihmisille ja tukee rauhaa kaikkialla, hylkäämällä Naton sotilaallisen politiikan.

Euroopan vasemmiston LGBTQI + -työryhmä haluaa ilmaista täyden tukensa kaikille rohkeille aktivisteille, jotka jatkavat työtä Unkarissa ihmisoikeuksien polkemisen lopettamiseksi. Tätä hyökkäystä LGBTQI + -yhteisöä vastaan ​​ei saa unohtaa.

Kansainvälinen solidaarisuus on paras ase fasismia ja rasismia vastaan ​​kaikissa muodoissaan ja meidän on seisottava unkarilaisten  toveriemme, aktivistien ja syrjittyjen ihmisten rinnalla.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista