Home >> Artikkelit >> Hävittäjähankinnan monet haitat 

Hävittäjähankinnan monet haitat 

14.10.2021 - 09:45
(updated: 14.10.2021 - 09:50)
  • Heikki Tervahattu
Helsingin yliopiston ekologisen ympäristönsuojelun dosentti Heikki Tervahattu.

Helsingin yliopiston ekologisen ympäristönsuojelun dosentti Heikki Tervahattu ja Suomen rauhanpuolustajien aktiivi Tapio Siirilä kutsuvat mukaan SKP:n rauhanryhmän järjestämään keskusteluun militarismin torjumisesta sekä vaikuttamaan rauhan – ja ympäristön asioihin.

Suurin kauppa 

Tekeillä oleva rynnäkköhävittäjien ostaminen on Suomen suurin yksittäinen kauppa. Rahaa siihen on suunniteltu käyttää 10 miljardia euroa.  

10 miljardia ei kuitenkaan riitä, koska koneet ostetaan osittain aseistuksesta riisuttuina. Lisäksi tulevat tietenkin käyttö- ja ylläpitokustannukset, väittää Suomen rauhanpuolustajien aktiivi Tapio Siirilä 

Valtavan rahanmenon lisäksi HX-hävittäjäkaupalla on monia muitakin vaikutuksia. Helsingin yliopiston ekologisen ympäristönsuojelun dosentti Heikki Tervahattu käsittelee  23.10.  klo 17-18.30 Webinaarissa hävittäjien ja muunkin asevarustelun vaikutuksia ilmastoon ja yleisemminkin ympäristöön. Tapio Siirilä esittelee tilaisuudessa hävittäjähankinnan vaikutuksia mm. turvallisuuspolitiikkaan, puolustuspolitiikkaan, kansainväliseen yhteistyöhön ja kansantalouteen.  

Tapahtuman yhtenä pohjana on syksyllä ilmestynyt Kimmo Kiljusen kirja Raportti uusien hävittäjien hankinnasta. Kirjaan on kerätty 28 asiantuntijan kirjoittamat artikkelit hävittäjähankinnan monista vaikutuksista. 

Tässä Zoom- linkki kaikille avoimeen tilaisuuteen 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista