Home >> Artikkelit >> Emme alistu ikinä - porvarien riistolle ja kapitalismille on vaihtoehto

Emme alistu ikinä - porvarien riistolle ja kapitalismille on vaihtoehto

27.04.2017 - 13:00
(updated: 27.04.2017 - 13:27)

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen puhuu Vappuna Vasemmistoliiton EU-mepin ja presidenttiehdokas Merja Kyllösen kanssa SKP:n ja Vasemmistoliiton yhteisessä tilaisuudessa ja samalla vappulavalla Nokialla. Tampereella puheenjohtaja Väisänen puhuu Laikun lavalla. SKP:n pääsihteeri Petra Packalen puhuu Helsingissä Narinkkatorilla. SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López puhuu SKP:n vappupiknikillä Kirkkopuistossa.

Väisänen kiroilee vappupuheessaan ja uhoaa ettei kommunistit luovuta tai anna periksi ja väittää, että porvarit, jos itse saisivat päättää eivät muuta työläisillä teettäisikään kuin työtä

-kolmessa vuorossa, ylitöitä, pakkotöitä, alihinnoteltuja urakoita, paikallisesti joustettuja hommia - harmaasti ja halavalla,

- Kapitalistit perkeleet – jos vain ne saisivat päättä, eivät muuta tekisikään, kuin asettaisivat muureja ja sotia ihmisten ja ihmisten unelmien välille. Pudottaisi pommeja ja uhittelisi toisilleen,

- Pankki ja bisnesmiehet ja niiden poliittiset juoksupojat – jos vain ne saisivat päättä, katsoisivat vaan omaan napaan. Egoisti-siat! Unohtaisivat Kyproksen, Palestiinan, Länsi-Saharan – sorrettujen solidaarisuuden.

SKP:n vappupuheet julkaistaan myöhemmin SKP:n kotisivuilla ja Vappu FB-sivuilla

Klikkaa tästä SKP:n vappusivuille

Protesti porvarien työllisyyspolitiikalle

 

Vappuna kommunistit esittävät protestin porvarien työllisyyspolitiikalle ja vaativat työn jakamista, työttömien palkkaamista töihin kuntien ja kaupunkien töihin peruspalveluihin. Työn keskittämisen sijaan harvoille vaativat kommunistit toisenlaisen työkulttuurin aloittamista ja työn tekemistä kuuden tunnin työpäivän jaksoissa ansiotasoa alentamatta.

 

Protesti kapitalismiin sopeutuneiden turvallisuuspolitiikalle

 

Vappuna kommunistit vaativat eduskuntaa irtaantumaan Sipilän yli 10 miljardin asehankinnoista. Vappulavoilla kommunistit kysyvät miksi Vasemmistoliitto, Demarit ja Vihreät eivät vielä ole selkeästi laittaneet stoppia militarisoitumiselle eduskunnassa vaan ovat olleet mukana Sipilän kokouksissa joiden viesti ulos on ollut se, että Suomeen hankitaan lisää aseita.

 

Protesti impivaaralaiselle individualismille, kansallismielisyydelle ja rasismille

 

Vappuna kommunistit kantavat erityistä huolta kuntavaalien tuloksesta, joka kertoo yhteiskunnan konservatiivisuudesta ja voimistuneesta kapitalismista. Kommunistit nostavat punaliput korkealle ja vetoavat laajaan työväenliikkeeseen, että se palaisi juurilleen, irtoaisi porvareista ja olisi internationaalinen. Tämä haastaa laajan vasemmiston, ay-liikkeen ja kansalaisyhteiskunnan voimakkaampaan solidaarisuustyöhön niin kotimaisia kuin maailmojen äärissä olevien ihmisten tilanteen parantamiseksi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista