Home >> Artikkelit >> Array >> SKP:n Jyväskylän piirijärjestö: täysi tuki Elokapinan Myrskyvaroitukselle

SKP:n Jyväskylän piirijärjestö: täysi tuki Elokapinan Myrskyvaroitukselle

27.06.2024 - 12:30
  • Elokapina - Greta Thunberg -HKI Eduskuntatalo - 25.6.2024 Kuva Toivo Koivisto
Kansainvälisesti tunnettu ilmastoaktivisti Greta Thunberg osallistui Elokapinan Myrskyvaroitus -mielenosoitukseen Helsingissä 25.6.2024. Kuva Toivo Koivisto

"Maapallo on tulessa, mutta yhteiskunta ei reagoi. Hallitus kaataa lisää bensaa liekkeihin syytämällä vuosittain yli 4 miljardia euroa ympäristölle haitallisiin tukiin. Tämä on enemmän kuin kaikki maassamme maksetut työttömyystuet yhteensä tai jopa kaksi kertaa asumistukien määrä.

Suomen ilmastolakiin on kirjattu tarkat tavoitteet hiilineutraaliuden saavuttamisesta, mutta hallitus ei tule saavuttamaan niitä. Kun päättäjät rikkovat lakia, kansalaistottelemattomuus on velvollisuutemme."

Näin toteaa Elokapina, joka on pannut liikkeelle Myrskyvaroituksen ja kutsuu ihmisiä mukaan kampanjaan. 

Suomen kommunistisen puolueen Jyväskylän piirijärjestön vuosikokous 16.6.2024 antaa täyden tukensa Elokapinan toiminnalle ja kehottaa kansalaisia mukaan kamppailuun. Sen sijaan tuomitsemme poliisin ylimitoitetut toimet mielenosoittajia kohtaan sekä pyrkimykset rajoittaa kansalaisyhteiskuntaan kuuluvia oikeuksia mielen osoittamiseen.

Vuosikokouksessa SKP:n Jyväskylän piirijärjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yliopiston opettaja Miguel Lòpez Jyväskylästä ja varapuheenjohtajaksi automaatioasentaja Riikka Kaikkonen Jämsästä. Piirisihteerinä jatkaa Riitta Tynjä Jyväskylästä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot