Home >> Artikkelit >> Array >> Euroopan unionista rauhan järjestö - SKP:n Lapin piirin kannanotto

Euroopan unionista rauhan järjestö - SKP:n Lapin piirin kannanotto

20.06.2024 - 14:45
  • Sopimalla ei sotimalla

Euroopan unionin uusi parlamentti joutuu ottamaan kantaa Euroopassa ja sen lähialueilla meneillään oleviin sotiin. Toistaiseksi EU on vain kiihdyttänyt eurooppalaista sotaa tukemalla Ukrainaa taloudellisesti ja sotilaallisesti. Lähi-idässä Gazaa ja muita palestiinalaisalueita ja naapurimaita pommittavaan Israeliin EU on suhtautunut myötämielisesti. Jäsenmaat – valitettavasti myös Suomi – jatkavat yhteistyötä Israelin kanssa muun muassa sopimalla suurista asekaupoista.

Sodan osapuoleksi ryhtymisen sijasta Euroopan unionin on käytettävä taloudellista ja poliittista vaikutusvaltaansa sotien lopettamiseksi.

Tavoitteena on oltava tulitauon aikaan saaminen mahdollisimman pikaisesti. Sen jälkeen on käynnistettävä vakavat neuvottelut sellaisten rauhansopimusten ja turvallisuusratkaisujen aikaan saamiseksi, jotka turvaavat pysyvän rauhan sekä Eurooppaan että Lähi-itään.

Suomen kommunistisen puolueen Lapin piiri vetoaa Euroopan unionin parlamenttiin valittuihin suomalaisiin edustajiin, jotta he toimisivat EU:n muuttamiseksi sotaa käyvästä yhteisöstä rauhan järjestöksi.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot