Home >> Artikkelit >> Array >> DSL:n pääsihteeri Jari Karttusen vappupuhe 2024

Keywords:

DSL:n pääsihteeri Jari Karttusen vappupuhe 2024

01.05.2024 - 19:15
  • DSL Jari Karttunen Espoo 25.6.2022

Tervehdys!

Esitän teille kysymyksen: Se kuuluu: Vituttaako teitä maamme istuva hallitus?

Pahoittelen karkeaa kielen käyttöäni lapsille ja herkimmille. Tämä koskee kuitenkin myös teitä, kuten kaikkia muitakin läsnäolijoita.

Itse voin rehellisesti sanoa, että kyllä vituttaa. Monella tasolla. Uskon, että en ole täällä yksin tämän mielipiteen kanssa.
Ja se ei ole ihme.

Nykyinen perusporvarihallitus - höystettynä kristillisillä ja aina yhtä mukautuvaisella RKP:llä, on ylittänyt oikeistolaisessa innossaan luultavasti lähes kaikkien läsnäolijoiden poliittisesta muistista löytyvät vertailukohdat.

Asiaa ei ole syytä kaunistella. Hallitus pyrkii potkimaan ja kurjistamaan niin köyhää kuin kipeää, vauvaa kuin vaaria, vaaraa kuin vesistöä, niin työssäkäyvää kuin työllistä. Duunaria kuin virkamiestä. Kaikki pääsevät kokemaan sen sakset, tarjoiltuna virnistelevän hymyn ja läpipursuilevan vahingonilon kera.

On kenties liioiteltua puhua siitä, että kaikki joutuvat kokemaan hallituksen saksikäsien kiihkon. Hallitus EI nimittäin leikkaa aivan kaikilta. Joillekin se antaa. Antaa kaksin käsin!

Valtiollinen väkivaltakoneisto, oikeuslaitos, poliisivoimat ja varsinkin puolustusvoimat - vai pitäisikö sanoa armeija nyt kun elelemme NATO-Suomessa, nauttivat hallituksen erityissuosiota.

Hallitus selvästikin tietää, kenet sen on pidettävä tyytyväisinä tilanteessa jossa se aikoo suututtaa lähes kaikki muut.

Hallitus myös tietää ketä se palvelee. Kenen edessä se matelee.

Se palvelee suurta rahaa, kansallista taloudellista eliittiä, suuria firmoja ja kansainvälistä kapitalismia. Suurporvaristoa ja ääririkkaita.

Tälle se antaa kaikkein eniten. Se aikoo toteuttaa heidän unelmansa voimattomasta ja aseista riisustusta työväenluokasta.

Juuri tähän hallituksen pakkomielteisen raivoisa hyökkäys ammattiyhdistysliikettä ja sen kykyä laillisesti vastustaa harjoitettavaa politiikkaa vastaan tähtää.

Se on esitanssia tulevalle.

Kun poliittisen lakkoilun mahdollisuus on rajattu, aukeaa kaikille seuraaville suurpääomaa palveleville oikeistohallituksille mahdollisuus leikata ja kurjistaa, ilman mahdollisuutta vastustaa.

Työväenluokan tappio on näissä olosuhteissa ja pelisäännöillä varma.

Valitettavasti näyttää siltä, että hallitus tulee saamaan tahtonsa lävitse. En näe, että olisi valmisteilla yleislakkoa, näettekö te?

Ei, ette näe. Sitä ei ole tulossa. Tiedättekö miksi?

Meillä ei ole taistelevaa ammattiyhdistysliikettä. Meillä on neuvotteleva ammattiyhdistysliike. Mutta hallituksemme ei neuvottele.

Me parahin työväenluokka, arvoisat palkansaajat, mitä mainioin vappuväki, toverit ja kanssaihmiset olemme syyllisiä vallitsevaan tilanteeseen.

Miksikö olemme syyllisiä?

Koska emme estäneet tätä tapahtumasta, vaikka meillä oli kaikki kyvyt ja mahdollisuudet tehdä niin.

Annoimme vuosikausien ajan oikeisto ja vasemmistopolitiikan sotkeutua siten, että työväenluokka alkoi pitämään oikeistopolitiikkaa normaalina.

Annoimme ammattiyhdistysliikkeiden muuttua palkasta neuvottelumekanismiksi, vaikka se olisi voinut toimia yhteiksunnan suuntaa sanelevana voimana.

Annoimme halpahintaisten populististen lupauksien ja suoranaisen vihanlietsomisen huijata merkittävä osa työväenluokkaa äänestämään ”taloudenpitäjä puolutta” ja ”työväenpuoluetta ilman sosialismia”

Selitykseksi ei auta, että nykyinen hallitus sai asemansa suurella rahalla, resursseilla, äänestäjien sumutuksella, katteettomilla lupauksilla ja suoranaisella valehtelulla sekä hyväksikäyttämällä maailmanpolitiikan aiheuttamia tunteellisia reaktioita.

Vaikka tuo kaikki onkin totta, ei se riitä selitykseksi.

Totuus on, että poliittisen vasemmiston kyvyttömyys tarjota vastavoimaa yhä oikeistolaistuneemmalle yhteiksuntarakenteelle on nykyisen oikeistovallan ytimessä.

TÄMÄN EI KUITENKAAN TARVITSE KESTÄÄ.

Olemme täällä tänään – synkistelystäni huolimatta, juhlimassa vappua.

Mikä tärkeintä, olemme täällä juhlimassa sitä yhdessä.

Vappu ei ole vain juhlapäivä,

Se on myös muistutus siitä, että työväenluokka - se joka luo vaurauden, ansaitsee myös oikeudenmukaisen osuuden siitä. Se on päivä, jolloin me työläiset, kaikkialla maailmassa, seisomme yhtenä rintamana vaatien parempaa tulevaisuutta itsellemme ja tuleville sukupolville.

Vappu on yhtenäisyyden ja kamppailun päivä.

Tänä Vappuna, kun kohtaamme haasteita ja vastustusta, muistakaamme, että voimamme on yhteinen solidaarisuudessa. Muistakaamme, että yhtenäisenä työväenluokkana meillä on voima muuttaa maailmaa. Yksi kälyinen porvarihallitus on siihen verrattuna vähäpätöinen haaste.

Siispä, on aika nousta apatian yöstä ja ottaa jälleen tulevaisuus käsiimme.

On aika uudistaa kamppailuhenki sekä luokkatietoisuus ja laittaa porvariherrat ja heidän kätyrihallituksensa nukkumaan jälleen huonosti.

Minä ja Suomen kommunistinen puolue toivottaa teille kaikiklle hyvää vappua!

Muistakaa kamppailla!

Demokraattisen sivistysliiton pääsihteeri Jari Karttunen vappuna 2024.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista