Home >> SKP tuomitsee Venezuelan vallankaappausyrityksen

SKP tuomitsee Venezuelan vallankaappausyrityksen

30.04.2019 - 19:00
(updated: 30.04.2019 - 19:22)
  • Asamblea de los Pueblos en Venezuela, foto: Cancilleria Venezuela

Suomen kommunistinen puolue tuomitsee vahvasti Venezuelan omavaltaisesti presidentiksi julistautuneen Juan Guaidón yrityksen kaapata valta Venezuelan kansan demokraattisesti valitsemalta presidentiltä Nicolás Madurolta.

Guaidó on päättänyt siirtyä vallantavoittelussaan perinteisempiin keinoihin ja mobilisoi parhaillaan ihmisiä kaduille julistamalla että on saavuttu hänen vallankumouksensa viimeiseen vaiheeseen. Hän väittää myös saaneensa maan armeijan tukemaan itseään.

Ulkovaltojen on pidättäydyttävä sekaantumasta maan sisäisiin asioihin. Yhdysvaltojen häpeämättömän puuttumisen Venezuelan tilanteeseen on loputtava välittömästi.

SKP tukee kaikkia niitä PSUV:n kannattajia, aktivisteja ja demokratiaa puolustavia ihmisiä, jotka ovat Venezuelassa ja etenkin Caracasissa lähteneet joukoittain liikkeelle suojellakseen presidentin palatsia Mirafloresia. 

Yhdymme presidentti Maduron vetoomukseen siitä, että kaikki noudattaisivat mitä suurinta malttia, jotta turhilta väkivaltaisuuksilta vältyttäisiin. Tuumaakaan ei silti pidä antaa periksi.

El Chávez Vive!
La lucha Sigue!

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot