Home >> Työtä, leipää ja rauhaa on ajankohtainen viesti

Työtä, leipää ja rauhaa on ajankohtainen viesti

13.07.2018 - 13:15
  • Maanantain 16.7. osoitetaan mieltä Trumpin ja Putinin politiikkaa vastaan.
Maanantain 16.7. osoitetaan mieltä Trumpin ja Putinin politiikkaa vastaan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 15.7. Tapaamisen ympärillä on käyty keskustelua siitä, pitääkö kahden maailman johtavan poliitikon tapaamista tervehtiä ilolla vai inholla. SKP:n kanta on, että tapaamiseen ja sen teemoihin on pyrittävä vaikuttamaan.

Helsinkiin on tapaamisen aikana järjesteillä useita erilaisia mielenilmauksia, joissa monet järjestöt ja aktivistit tuovat esiin huolensa siitä, mihin suuntaan maapallomme kohtaloa kokouksessa viedään. Onkin erittäin perusteltua esittää vaatimus rauhan ja aseistariisumisen puolesta myös kaduilla.

Kun maailmanpolitiikan valokeila on Suomessa, on ihmisten otettava siinä paikkansa. Se on aivan liian hyvä tilaisuus hukattavaksi tuoda kuuluville ruohonjuuritason ääni. Maailman ihmisille tärkeintä on edelleen vaatimus työstä, leivästä ja rauhasta, kuten on aina ollut. Se viesti on tuotava julki yhä uudelleen, toteaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg.

Sandbergin mukaan on hyvä, että Trumpilla ja Putinilla on puheyhteys ja mahdollisuus dialogiin. Tätä paljon tärkeämpää on kuitenkin se, millaista tuo dialogi on ja mihin se tulee johtamaan. Tällä hetkellä tiedossa olevien teemojen perusteella mitään kovin suurta edistystä tuskin on odotettavissa.

Olisi hienoa, mikäli esimerkiksi Krimin, Syyrian ja Lähi-Idän kriisipesäkkeisiin saataisiin aikaan rauhaan tähtäävät prosessit. Kun Trump kuitenkin on juuri ennen kokousta vaatinut erittäin suurta korotusta Naton rahoitukseen, ei se kerro pyrkimyksestä rauhaan, vaan pois siitä. Myöskään Putin ei ole etukäteen tehnyt linjauksia rauhan puolesta.

Sandberg kehottaa edelleen kaikkia osallistumaan mahdollisuuksien mukaan mielenosoituksiin, joissa tätä tärkeää rauhan viestiä nostetaan esiin. Tärkeintä on puhua ennen kuin aseet puhuvat.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista