Home >> SKP teki paluun puoluerekisteriin

SKP teki paluun puoluerekisteriin

01.03.2021 - 13:45
(updated: 01.03.2021 - 13:46)

SKP on palannut puoluerekisteriin


Suomen puoluekenttä on saanut jälleen tukevan vasemman laidan kun Suomen kommunistinen puolue on tehnyt paluun puoluerekisteriin. Oikeusministeriö on päivittänyt puolueen statuksen sopivasti kuntavaaleihin. Puolue aikoo jatkaa heikompien puolustamista ja korostaa kuntavaalikampanjassaan erityisesti kuntien roolia työllistäjinä.

- Tulevissa vaalilähetyksissä toimittajat joutunevat keksimään uuden kymyksen. SKP on tällä kertaa ainoa kommunistinen puolue näissä kuntavaaleissa. Toivottavasti tämä tarkoittaa enemmän aikaa asiakysymyksille, naurahtaa SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg.

Sandberg on muiden puolueen jäsenten kanssa ahkeroinut korttikampanjan parissa ympäri Suomea. Kun päätös puolueen palauttamisesta rekisteriin oli tehty, ei sen toteuttaminen ollut kuin ajan kysymys. Aikaa tosin kului enemmän kuin oli arvioitu ja jännitystä riitti viime metreille kun korttien laskenta oli odotettua hitaampaa.

- Kun tulos on nyt selvillä, voimme keskittyä vaaleihin. SKP:llä on hyvät lähtökohdat parantaa viime kuntavaalien tulosta. Niissä emme suoriutuneet kuten olisi pitänyt ja nyt onkin tavoitteena ottaa takaisin valtuustopaikkoja muutamilla keskeisillä paikkakunnilla. Valtuusto paikat tuovat näkyvyyttä ja ennen kaikkea siellä voi vaikuttaa merkittävästi ihmisten arkeen.
 

Työllisyys ja hävittäjähankinnoista luopuminen edellä vaaleihin

Sandberg näkee, että SKP:llä on esittää hyvin konkreettisia vastauksia työllisyyteen, palveluiden riittävyyteen ja esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuntaan.

- Vaaliohjelmamme lähtökohta on, että ne rahat, jotka nyt aiotaan käyttää hävittäjien hankintaan ja käyttöön, tulisi sen sijaan ohjata kuntien talouden elvyttämiseen. On vastuutonta, että nyt ollaan tekemässä 40 miljardin sitoumusta tilanteessa, jossa olemme vasta ajautumassa talousvaikeuksiin, ennakoi Sandberg.

Hänen mukaansa koronakriisi on vasta esimakua paljon isommasta talouden syöksykierteestä, joka alkoi itse asiassa jo ennen koronaepidemiaa. Korona vain osui sopivasti paikalle syntipukiksi.

- Kun talous kääntyy laskuun maailmalla, se tulee iskemään erityisesti vientiin. Siksi meidän olisi nyt ehdottomasti kiinnitettävä huomio kulutuskysyntään ja työpaikkojen luomiseen kotimaassa. Tähän kunnilla on kaikki mahdollisuudet. Ne voivat toimia vastuullisesti ja edellyttää esimerkiksi hankinnoissaan sosiaalisten kriteerien täyttämistä, työllisyystoimia ja ilmastonmuutosta hillitseviä ratkaisuja. Esimerkiksi siirtyminen kahteen 6-tuntiseen vuoroon ansiotasoa alentamatta sosiaali- ja terveyspalveluissa parantaisi palveluiden laatua ja tarjoaisi helpotuksen ylikuormittuneille työntekijöille. Tämä onnistuisi valtion kohdentamalla elvytysrahalla ja parantuvilla verotuloilla, päättää Sandberg.

SKP asettaa ehdokkaita kautta maan. Ehdokaslistat jätetään viikon päästä ja siihen asti jatketaan hyvien ehdokkaiden etsimistä. Kiinnostuneiden kannattaa ottaa nopeasti yhteyttä puolueeseen.

 


 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista