Home >> Fasismi on järjestelmän täi

Fasismi on järjestelmän täi

16.08.2019 - 15:00
  • Fasismi on järjestelmän täi.

Turussa sunnuntaina 18.8.2019 järejestettävä Turku ilman natseja mielenosoitus järjestetään protestina äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman samana päivänä olevaa Kukkavirta-188 -mielenosoitusta vastaan. Myös SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja tohtorikoulutettava Jari Karttunen on menossa paikalle.

Rasistisille ja väkivaltaisille kansallissosialistiselle järjestölle tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Tämä on syy siihen, että tapahtuma järjestetään juuri nyt. Turku ilman natseja mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa.

- Kapitalistisen yhteiskunnan oheisjätteenä syntyvä fasistinen saasta mönkii Turun kaduille. He ovat kuin loisia konsanaan. Näiden rasististen ja fasististen syöpäläisten ei kuitenkaan pidä antaa käyttää islamilaisen terrorismin uhreja omiin tarkoitusperiinsä, toteaa Jari Karttunen.

Tapahtumaan on tulossa paikalle useita osallistujia muun muassa SKP:n Uudenmaan piirijärjestöstä. 

Tapahtuman historia

Sunnuntaina järjestettävä tapahtuma on toisinto elokuulta 2018, jolloin sittemmin väliaikaiseen toimintakieltoon asetettu PVL marssi ensin omassa kansallissosialistisessa mielenosoituksessaan ja osallistui sen jälkeen 188-Kukkavirran käytännön järjestelyihin ja kulkueeseen. Kansallismielinen liittouma pääsi vastikään otsikoihin järjestettyään leirin, jonne osallistui myös PVL:n Suomen johtaja Antti Niemi. Leirillä muun muassa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa. Näitä “kansallismielisten” verkostointiin ja toiminnan koordinoimiseen tarkoitettuja leirejä on järjestetty jo neljä kertaa.

Kansallismielinen liittouma ja PVL pyrkivät siis toistamiseen hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen.

- Kunnioitamme tragedian uhreja ja heidän läheisiään, kertovat tapahtuman järjestäjtä. He haluavat samalla viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista