Home >> USA:n rikollinen kauppasaarto Kuubaa vastaan lopetettava nyt!

USA:n rikollinen kauppasaarto Kuubaa vastaan lopetettava nyt!

17.02.2022 - 13:15
  • Euroopan vasemmiston edustajat Kuubassa.

Euroopan vasemmisto vahvisti Kuuban vierailunsa aikana kantansa siitä, että se vastustaa edelleen USA:n rikollista ja epähumaania kauppasaartoa, joka on kurittanut Kuubaa ja sen kansalaisia jo 60 vuotta. Euroopan vasemmiston edustajat vaativat veirailunsa yhteydessä Yhdysvaltoja lopettamaan pakotteet ja palauttamaan normaalit suhteet Kuuban kanssa.

Yhdysvallat on vuosi toisensa jälkeen päättänyt jatkaa saartoaan siitä huolimatta, että YK:ssa hyväksytään joka vuosi lähes yksimielisesti päätöslausuma, joka vaatii USA:ta lopettamaan ihmisoikeuksia polkevan toimintaansa.

243 toimenpidettä, jotka Trumpin hallinto toteutti saarron kiristämiseksi, eivät suinkaan ole tulleet Joe Bidenin kumoamiksi. Niitä on jatkettu ja Demokraattien toteuttamina ne ovat johtaneet epävakauden lisääntymiseen, aggressioon, sekä kansainvälisen lain ja ihmisten arvokkuuden loukkauksiin.

Korona on koetellut raskaasti Kuubaa ja sen kansaa. Pandemialla on ollut katastrofaalinen vaikutus maan talouteen. Tästä huolimatta Kuuba on kyennyt luomaan rokotteen ennätysajassa, suojaamaan väestönsä – mukaan lukien lapset – samaan aikaan kun se on avustanut myös muita maita lähettämällä niiden avuksi lääkäriprikaatinsa. Kuuban toiminta voisi pelastaa vielä enemmän ihmisiä, mikäli pakotteista luovuttaisiin.

Valitettavasti Euroopassa aivan liian monet hallitukset ja media ovat asettuneet USA:n kannalle levittämään disinformaatiota ja vääristynyttä kuvaa Kuuban todellisuudesta. Tämän takia ne ovat luopuneet itsenäisestä politiikasta, joka voisi hyödyttää sekä kuubalaisia että eurooppalaisia. Tässä hengessä Euroopan vasemmisto vaatii Euroopan Unionia vahvistamaan poliittista dialogia ja yhteistyösopimuksiaan Kuuban kanssa.

On ratkaisevan tärkeää, että edistykselliset voimat Euroopassa - olivat ne sitten poliittisia, ammattiyhdistyksiä, kansalaisjärjestöjä tms. - yhdistävät voimansa ja organisoituvat kertomaan torjuvansa saartotoimet, taistelemaan Kuubaa koskevaa disinformaatiota vastaan ja organisoimaan Euroopan kansojen solidaarisuutta Kuuba kansaa kohtaan.

Euroopan vasemmisto on työskennellyt tämän tavoitteen puolesta jo vuosia ja tulee jatkossakin tukemaan aktiivisesti Kuuban kansaa.Linkki Euroopan vasemmiston englanninkieliseen lausumaan. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista