Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 06.09.2021

Ensisijaiset välilehdet

Maanantai 6. syyskuu 2021

 • 09:00
  Työn päivä 2021
  Kuvassa keltaisella taustalla musta teksti 'Ay-aktiivien, työläisten ja työnväenluokkaisten vaatimusten tapahtumapäivä on täällä taas!'.

  Työn päivän kampanja saa jatkoa tänä vuonna 2021, jolloin sitä vietetään 6. syyskuuta. Tule mukaan rakentamaan ja viettämään päivää työväen teoille ja taisteluille!

  Työn päivän kampanjasivut

 • 18:00 - 19:30
  Palkkatyöstä Työn päivänä
  Tapahtuman infobannerissa keltaisella taustalla teksti 'Palkkatyöstä Työn päivänä - Kommunistinuorten webinaari palkkatyöjärjestelmästä ja työn tulevaisuudesta maanantaina 6.9. klo 18.00 – 19.30. Zoomissa ja Komnuorten Fb-sivulla.'.

  Zoom-osallistumislinkki: https://us06web.zoom.us/j/82708503815 Webinaari lähetetään suorana myös Komnuorten Facebook-sivulle.

  Onko meille tutuksi tullut työn järjestelmä rakentunut työläisten omasta tahdosta? Maailmanlaajuisesta orjuudesta ollaan siirrytty palkkaorjuuteen, jossa työläiset ovat pakotettuja myymään omaa työvoimaansa elantonsa saamiseksi.

  Palkkatyöjärjestelmä on kapitalismin ja omistavan luokan väline työläisiin kohdistuvan riiston harjoittamiseen. Nykyinen työnteon muoto – palkkaorjuus - pohjautuu työläisen rooliin kapitalismin koneistossa lisäarvon tuottamiseksi ja omistavan luokan aseman ylläpitämiseksi.

  Palkkatyöjärjestelmä nähdään kuitenkin monesti vakiona ja korvaamattomana – siksi muista työn järjestämisen muodoista keskustelun aloittaminen on yleisesti usein vaikeaa.

  Kommunistinuorten webinaari suunnittelee Työn päivänä 6.9. kiilaa palkkatyön hegemoniaa vastaan, pohtii miten radikaalilla ay-politiikalla olisi mahdollista ohjata kehitystä oikeudenmukaisempaan työhön sekä katsoo työn tulevaisuutta sosialistisessa ja kommunistisessa yhteiskunnassa.

  Tervetuloa mukaan webinaariin!

  Fb-tapahtumasivu