Home >> Artikkelit >> Cold Responselle kylmä vastalause kommunisteilta

Cold Responselle kylmä vastalause kommunisteilta

28.03.2022 - 19:45
  • Rakennetaan rauhaa, SKP, Pohjoismaat

Suomen kommunistisen puolueen rauhanryhmän kanta Suomen osallistumiselle Naton Cold Response sotaharjoitukseen on jyrkän kielteinen. Pohjois-Norjassa pidettävään suureen sotaharjoitukseen osallistuu maalis- ja huhtikuussa yhteensä noin 30 000 sotilasta eri maista. USA:n, Norjan ja muiden Nato-maiden lisäksi Suomikin on innolla mukana 680 sotilaan voimin. Heistä 400 on varusmiehiä.

Suomen puolustusvoimat ottaa vuosittain osaa kymmeniin kansainvälisiin sotaharjoituksiin ja hankkii miljardeilla sotakalustoa. Nato-hakuinen ja asevarusteluun nojaava turvallisuuspolitiikka nielee valtavasti rahaa, jota pitäisi kohdentaa ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen, hiilidioksidipäästöjen puolittamiseen ja luonnon monimuotoisuuden palauttamiseen, koronan jälkihoitoon, hyvinvointivaltion ylläpitoon sekä koulutuksen, tieteen ja tutkimuksen rahoituksen palauttamiseen riittävälle tasolle.

Turvallisuus ei lisäänny harjoittelemalla sotimista ja ihmisten tappamista, vaan pitämällä maapallo asumiskelpoisena kaikille sen asukkaille ja turvaamalla ihmisten elämisen perustarpeet ja terveys. SKP:n rauhanryhmä vastustaa Suomen osallistumista Cold Response sotaharjoitukseen tilanteessa, jossa Eurooppa tarvitsee rauhanaloitteita.

Sotakiiman sijaan pitäisi pyrkiä lieventämään jännitystä ja suunnata voimavarat rauhan palauttamiseen ja ympäristön suojelemiseen lisätuhoilta.

Asevarustelukierre on pysäytettävä. Ihmiskunta tarvitsee luottamusta ja yhteistyötä ratkaistakseen meitä kaikkia uhkaavat ongelmat. Asein luotu epävakaa kauhun tasapaino ei tarjoa riittävää suojaa ihmiskunnalle eikä muullekaan luonnolle. Turvallinen tulevaisuus voidaan rakentaa vain YK:n Ydinaseidenkieltosopimuksen toimeenpanon varaan

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista