150
Jonas Kettunen

opiskelija, rakennusala
ikä 40
Kajaani

Jonas on 40-vuotias kajaanilainen puuseppä, kommunisti ja antifasisti.

– Maailmalla kuohuu ja valtiot aseistautuu, nyt jos koskaan tarvitaan rohkeutta vaatia aselepoa, aseistariisuntaa, rauhan rakentamista, solidaarisuutta ja diplomatiaa. Maailmalla ei nyt yksinkertaisesti ole varaa sotiin ja hassata rahaa militarisointiin, jossa ihmisten kuolemilla ja kärsimyksillä suurimmat voitot käärii sotateollisuus ja maailman rikkain 1% eliitti!

– Luonnon kestokyky, ilmaston lämpeneminen, luontokato, sosiaalinen epätasa-arvo ja yhä syvenevät luokkaerot vaativat pikaisia toimia ja resursseja. Sodat ja eri ryhmien konfliktit ovat suoraa seurausta ilmaston lämpenemisestä johtuvasta ruoka- ja vesipulasta josta seuraa ilmastopakolaisuus. Me emme halua rakentaa linnake-Eurooppaa jossa sotaa ja vainoja pakenevilta hädässä olevilta evätään pääsy Eurooppaan.

– Me emme hyväksy luonnon, työväen ja heikompiosaisten syrjintää ja riistoa! Tahdomme rakentaa toisenlaisen Euroopan, joka perustuu itsenäisten valtioiden rauhanliitolle, ihmisten solidaarisuudelle, yhdenvertaisuudelle, feminismille, kansanvallalle, sekä suurpääoman ja äärioikeiston vastustamiselle.

–...proletariaatilla ei ole isänmaata...

Ehdokkaat

Suomi