Ajankohtaista

Suomen kommunistinen puolue
- 27.06.2024
Ett av Finlands kommunistiska partis främsta initiativ är bättre arbetstid, det vill säga en allmän övergång till en sex timmars arbetsdag och en 30 timmars arbetsvecka utan att sänka lönenivån. Partiets lagförslag i ämnet har nu uppdaterats och innehåller många nya erfarenheter och motiveringar. Bättre arbetstid överträffar nuvarande arbetstidslagstiftning på alla områden. Läs varför!
Suomen kommunistinen puolue
- 06.11.2023
Vi kommunisterna vill trygga de svenskspråkigas rätt att använda sitt eget modersmål i tjänster och främja nordiskt samarbete och kunskap och användning av svenska språket i samhället. Språkpolitiken måste syfta till att avveckla hat och fördomar mot språkliga minoriteter. FKP:s Nylands distriktsorganisation och Ungkommunisterna önskar god svenska dagen och veckan.
SKP eduskuntavaaliehdokkaat Emilia Heikkinen, Heikki Ekman ja Jiri Mäntysalo 2023
Suomen kommunistinen puolue
- 03.03.2023
Finlands Kommunistiska Parti har nominerat 65 kandidater till det kommande riksdagsvalet 2023 som hålls söndagen den 2 april. Partiets kampanjslogan är Pengar till välbefinnande, inte till vapen! FKP är det enda vänsterpartiet i detta val som motsätter sig Finlands medlemskap i Nato.
Jp ja Petra
Suomen kommunistinen puolue
- 03.12.2019
Finlands kommunistiska parti begär ditt stöd. Genom att skriva under FKP:s stödjarekort stöder du det, att Finlands kommunistiska parti som ett registrerat parti kan erbjuda ett radikalt vänsteralternativ till den nuvarande politiken.