Home >> Kysymykset >> Perusturva 900-1000 euron seteliä. Mistä arvelette hallituksen rääpäisevän rahat siihen, tar...
10.12.2014

Perusturva 900-1000 euron seteliä. Mistä arvelette hallituksen rääpäisevän rahat siihen, tarttuvatko heti vähäosaisten rahoihin vai miten käy? Mistä leikkaisitte ensimmäiseksi vai pitääkö ollenkaan leikatakkaan jos halutaan kansalaisille kohtuullinen elämä. Minä pienentäisin liian suuria eläkkeitä sekä tunnetut kultaiset kättelyt jäisi heti pois jos pääsisin asioihin vaikuttamaan. Mitä te karsisitte, leikkaisitte turhuuksia?

SKP on tehnyt konkreettisen aloitteen 900 euron perusturvan takaamiseksi kaikille täysi-ikäisille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta saada toimeentuloaa.

Tähän aloitteeseen liittyy laskelma sen kustannuksista. Uudistus edellyttäisi seuraavan neljän vuoden aikana vajaan miljardin euron vuotuista lisäystä nykyisiin sosiaaliturvamenoihin, jos työttömyys ei vähene. Summa voidaan koota perumalla suurituloisten ja suuryhtiöiden porvarihallituksen kaudella saamat usean miljardin verohelpotukset ja palauttamalla pörssikaupalle varainsiirtovero. Rahaa löytyy myös yhä kasvavista noin 140 miljardin eläkerahastoista. Suuri osa perusturvaan käytettävistä varoista palaa takaisin valtiolle ja kunnille mm. välillisen verotuksen ja työllisyyden parantumisen kautta.

SKP on kysyjän kanssa samaa mieltä siitä, että ylisuurten eläkkeiden leikkaamiseksi tulee asettaa eläkekatto ja lopettaa kultaiset kädenpuristukset.

SKP vastustaa julkisten palvelujen leikkaamista. Sen sijaan leikkaisimme asemenoja ja suuryhtiöiden voittoja.

SKP:n aloite perusturvasta löytyy nettisivuiltamme
http://www.skp.fi/2011-21-2/aloite-perusturvan-takaamiseksi-jokaiselle-s...

Takaisin listaan