Home >> Kysymykset >> Näkyykö ympäristöajattelu politiikassanne muutenkin kuin pelkkänä ympäripyöreänä mainintan...
10.12.2014

Näkyykö ympäristöajattelu politiikassanne muutenkin kuin pelkkänä ympäripyöreänä mainintana punavihreydestä? Miten? Kaikki puolueethan ovat aina vaalien alla vasemmistolaisia ympäristöpuolueita.

SKP on jo pitkään kehitellyt vaihtoehtojaan niin, että tavoitteissa ja toiminnassa yhdistyvät sosiaaliset ja ympäristötavoitteet. SKP:n linjassa ekologisesti kestävä kehitys yhdistyy oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja demokratian tavoitteisiin.
Puolueohjelman lisäksi SKP on tehnyt tästä useita ohjelmallisia asiakirjoja, mm. asiakirjat "Tarvitaan energiatalouden ekologinen rakennemuutos - ei ydinvoimaa" ja "Talouden ekologinen rakennemuutos on välttämätön" (ks. näiden sivujen osasto "Ohjelmat"). Niissä osoitetaan ympäristötavoitteiden edellyttävän kapitalistisen, pääoman voitontavoitteluun perustuvan järjestelmän hylkäämistä ja siirtymistä perusteiltaan toisenlaiseen, nykyaikaiseen sosialistiseen järjestelmään.
SKP:n ympäristöryhmä on yhteistyössä marxilaisten tutkijoiden kanssa järjestänyt useita seminaareja, joiden aineistosta on koottu mm. kirjat Marx ja ekologia ja Kuka maksaa ympäristölaskut (ks. www.tiedonantaja.fi/kirjakauppa).
Ympäristönäkökulma on vahvasti esillä myös SKP:n paikallispolitiikassa (ks. esimerkikiksi kirjat Kuntapamfletti ja Toisenlainen kuntakartta sekä SKP:n valtuutettujen esitykset Helsingissä ja muissa kunnissa).
Kommunistit ovat mukana ympäristöliikkeissä, esimerkiksi nyt Talvivaaran kaivoksen ympäristötuhoja vastustamassa. Yhdessä Spartacus-säätiön kanssa SKP on myös koonnut varoja kuubalaisten luontojärjestöjen ekologiseen kasvatusprojektiin. (www.spartacus-saatio.fi).

Takaisin listaan