Home >> Kysymykset >> Miksi suhtaudutaan vaaleihin väheksyen, vaikka työväenliike on taistellut äänioikeuden kaikill...
10.12.2014

Miksi suhtaudutaan vaaleihin väheksyen, vaikka työväenliike on taistellut äänioikeuden kaikille tähän maahan? "Kapitalistisen yhteiskunnan vapaus pysyy aina likipitäen samanlaisena kuin muinaisissa keikalaisissa tasavalloissa: vapautena orjanomistajia varten. Kapitalistisen riiston ehtojen vuoksi pysyvät nykyajan palkkaorjat siinämäärin puutteen ja kurjuuten polkemina, että heitä 'ei demokratia liikuta', heitä 'ei politiikka liikuta', ja että tapahtumain kulkiessa tavallista, rauhallista kulkuaan väestön enemmistö on syrjäytetty osanotosta yhteskunnallipolittiseen elämään." (V.I.LENIN VALTIO JA VALLANKUMOUS, sivu 79) Mauri Taskila

Tuossa sitaatissa on jo yleisellä tasolla vastaus kysymykseen: monet ihmiset ovat niin poljettuja, että heitä eivät vaalit liikuta. Tähän voisi lisätä vielä sen, että nykyiset eduskuntapuolueet ovat pettäneet kerta toisensa jälkeen äänestäjille antamansa lupaukset.

Toisaalta perussuomalaisten nousu osoittaa, että isojakin muutoksia voi tapahtua.

Paljon onkin nyt kiinni siitä, miten aktiivisesti kommunistit ja muut vasemmistolaiset ovat liikkeellä avaamassa näköaloja todelliselle protestille ja muutokselle. Suuret muutokset eivät tapahdu vain vaaliuurnilla, mutta muutokselle voi ja pitää avata tietä vaaleissa.

Takaisin listaan