Home >> Kysymykset >> Katsoin televisiosta pienpuolueiden, vaalitenttiä vaalitentissä oli kaksi kommunistista puoluetta ...
10.12.2014

Katsoin televisiosta pienpuolueiden, vaalitenttiä vaalitentissä oli kaksi kommunistista puoluetta ja yksi sosialistinen työväenpuolue. Eikö olisi otettava Leninistä oppia ja neuvottelujen kautta yhdistää puolueet. Näinhän Lenin teki venäjällä ja joukkoihin vetoamalla tehtiin vallankumous?(sataisiin edes tämä nykynen porvariston ylivalta murrettua)

SKP on valmis ja esittänyt kommunistien voimien yhdistämistä yhteisen kommunistisen puolueen puitteisiin.

Vaikka nykyisten puolueiden välillä on joitain eroja, on tärkeintä kuitenkin koota vahvempi vastavoima ja vaihtoehto nykyiselle oikeistolaiselle politiikalle ja suurpääoman vallalle. Ajankohtaisten haasteiden ohella kommunisteja pitäisi yhdistää myös yhteinen aatteellinen perusta ja sosialismin päämäärä.

Vaikka KTP:ssä ja STP:ssä on yhteensä vain pari kolme sataa jäsentä, on järjestöllinen hajanaisuus omiaan hämmentämään monia.

Kommunistien voimien kokoaminen yhteiseen puolueeseen edesauttaisi myös laajemman uusliberalismin, oikeiston ja suurpääoman vastaisen yhteistyön kehittämistä. SKP pyrkii siihen, että Suomeen syntyy laaja radikaali vasemmistolainen ja punavihreä liittoutuma, joka voi haastaa valtapuolueet esimerkiksi vaaleissa.

Takaisin listaan