Home >> Kysymykset >> En löytänyt montakaan viitettä Leniniin sivuiltanne. Oletteko hylänneet hänen oppinsa liittyen ...
10.12.2014

En löytänyt montakaan viitettä Leniniin sivuiltanne. Oletteko hylänneet hänen oppinsa liittyen kommunismiin? Täytyykö etsiä marxilais-leniniläistä ideologiaa muualta vai onko SKP:ssä vielä tilausta tällaiselle?

Pidämme edelleen toiminnassamme vahvasti mukana Leninin ajattelua ja teorioita. Onhan jo pelkästään ajatus kommunistisesta puolueesta peräisin Leniniltä. Samoin hänen ajatuksensa kommunistisen lehdistön roolista ovat myös nykypäivän valossa kiinnostavia ja tarpeellisia. Emme kuitenkaan suhtaudu Leninin ajatteluun tai marxilaisuuteen ylipäätäänkään kaavamaisesti. Kyse on kehittyvästä teoriasta ja ajattelusta, johon tulee jatkuvasti uusia piirteitä.

Esimerkiksi Leninin ajatukset imperialismista ovat olleet ajankohtaisia ja käyttökelpoisia nyt Ukrainan kriisin aikana. Myös nykyinen eurokriisi ja talouskriisi kertovat omalta osaltaan, että tänäkin päivänä tarvitaan marxilaista ajattelua: marxilaisuuden kehitys ei pysähtynyt Neuvostoliiton romahdettua, vaan jatkuu edelleen.

Takaisin listaan