Home >> Artikkelit >> Tiedonantajakerho käynnistyy Joensuussa

Tiedonantajakerho käynnistyy Joensuussa

24.09.2019 - 10:15
(updated: 24.09.2019 - 10:31)
  • SKP:n Joensuun piirin puheenjohtaja Martti Vaskonen
SKP:n Joensuun piirin puheenjohtaja Martti Vaskonen

Suomen kommunistisen puolueen eri piireissä ollaan käynnistämässä Tiedonantajaryhmiä. Joensuun piirissäkin on suunniteltu Tiedonantajan entistä aktiivisempaa käyttöä poliittisen työn välineenä.  

- Olemme päättäneet  DSL:n Jari Karttusen ehdotuksen mukaisesti perustaa Tiekkari-kerhon. Ajatus kerhosta tuntui hyvältä. Se sopii ihmisille, jotka näkevät arjen, politiikan ja kansalaisliikkeiden kuuluvan yhteen. Tiekkari-kerhoon liittyminen on matalan kynnyksen tapa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun, sanoo SKP:n Joensuun piirin puheenjohtaja Martti Vaskonen

SKP:n osastojen idea on tehdä politiikkaa siellä missä ihmiset asuvat ja missä ihmisten arkikin on. Siksi SKP:n liitytään osastoihin. Martti Vaskosen näkökulmasta osastojen sekä piirijärjestöjen toiminta on usein päällekkäistä. Vaskonen purkaisi päällekkäisyyksisä niillä alueilla, missä tekijöistä on pula ja siirtäisi toimintaa enemmän osastoille. 

Tiedonantajasta tuli kuukausilehti reilut vuosi sitten ja lehteä voi lukea tänään myös digitaalisena verkossa. 

- Minusta kuukausilehti on täyttänyt tehtävänsä hyvin. Tapahtumista ilmoittaminen vaatii enemmän ennakointia, puhelimen ja sähköpostin käyttöä. Digilehteä en ole lukenut. Mukavuussyistä olen valinnut paperiversion. Digilehti on hyvä vaihtoehto nopeaan tiedottamiseen, kertoo Vaskonen 

Tiedonantaja ei ole järjestölehti vaan se on aina asettanut kunnianhimoisen tavoitteen olla työveänluokan ääni ja tiedon antaja. Joku on joskus sanonut, että ollakseen uskottava aktivisti ja joukkoliikkeissä toimija olisi luettava Tiedonantajaa.   

- Tiedonantajan lukijat ja avustajat ovat mukana ympäristö- , rauhan- ja muissa tärkeissä kansalaisliikkeissä. He kirjoittavat niistä, sekä pystyvät paremmin näkemään taustalla toimivat vaikuttajat. Nämä vaikuttajat ovat sidoksissa koti- ja ulkomaiseen keinottelutalouteen, korostaa Vaskonen 

SKP:n Joensuun piirin puheenjohtaja Martti Vaskonen on tunnettu räväkistä ulostuloista mm oman ammattiliittonsa Julkisten ja hyvinvointialojen liiton, JHL:n parissa ja miehellä on usein kiinnostavaa kerrottavaa liittyen porvarien metkujen paljastamiseen.  

- Työehtoja ollaan taas heikentämässä talousennusteisiin nojaten. Pätkätyötä ja ylityötä tekeviltä vaaditaan uhrauksia kilpailukyvyn parantamiseksi. Tiedonantaja ei ole siinä kuorossa, joka leikkauksia vaatii, vaan kannustaa toimintaan riittävän toimeentulon, lyhyemmän yleisen työajan ja paremman elämän puolesta, sanoo Vaskonen

Tiedonantajafestivaali ja SKP:n ohjelmaseminaari Jyväskylässä  
 

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna 26.10. kokoonnutaan Jyväskylään juhlistamaan Tiedonantajan 50-vuotista taipaletta. Koska kyseessä on yhteiskunnallisesti aktiivinen julkaisu, ei juhlissa keskitytä kakun syöntiin, vaan tiukkaan yhteiskunnalliseen debattiin.  

- Nyt on oikea aika ja paikka sopia piirijärjestössä porukalla miten lähdetään festivaalille, sanoo SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg.

 
SKP:n kannattajakorttien keräys käynnistyy 26.10. Jyväskylässä Tiedonantajafestivaalilla. 

SKP putosi pois puoluerekisteristä 2019 koska ei saanut kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa yhtään kansanedustajan paikkaa. Oikeusministeriön asettamien sääntöjen mukaan puolueen rekisteröintiin tarvitaan 5000 kannattajakorttia. Kortit on kerättävä vuoden aikana. Tämän jälkeen puolue voi asettaa ehdokkaita vaaleissa.   

- Ehdotan, että piirit noutavat Jyväskylästä ensimmäisen satsin kannattajakortteja oman keräyksen aloittamiseksi. Minulle voi ilmoittaa kuka piirijärjestöstä noutaa kannattajakortit Tiedonantajafestivaalilta ja kuinka monta korttia tarvitaan, kertoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.      
 

Puolueohejelmaseminaari sunnuntaina 27.10.

Tiedonantajafestivaalin jälkeen sunnuntaina 27.10 järjestetään edustajakokouksen päätösten inspiroimana SKP:n ohjelmaseminaari Jyväskylässä Sepänkeskuksessa - samassa osoitteessa kuin Tiedonantajafestivaali – Kyllikinkatu 1, Jyväskylä. Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautumiset osoitteeseen tiina.sandberg@skp.fi

Onnittele Tiedonantajaa

Nyt on oikea aika onnitella Tiedonantajaa. Tämä on lehdelle taloudellisesti tärkeää. Onnittelut julkaistaan Tiedonantajan juhlanumerossa 23.10.

Henkilökohtaiset tervehdykset maksavat 20 €,

Puolue- ja ammattiosastojen sekä muiden pienten yhteisöjen tervehdykset alkaen 50 €.

Ammattiliittojen tai keskisuurten ja isojen yhteisöjen tervehdykset alkaen 300 €.

Ilmoita tervehdyksesi mukaan tunnuksella "Tervehdys 24.10 juhlanumeroon" osoitteeseen toimisto@tiedonantaja.fi tai puhelimitse 09 774 3810

Tervehdyksen voi maksaa tilille Dankse Bank FI46 80001501410071  

  

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista