Home >> Artikkelit >> Suunnanmuutos ei voi odottaa

Suunnanmuutos ei voi odottaa

22.09.2023 - 16:45

Meillä on vielä mahdollisuus muuttaa EU:n politiikan suuntaa – uusliberalismi, EU-sopimukset, suuryhtiöiden valta ja kapitalismi ovat ajamassa maailman tuhon partaalle. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus, toimivat palvelut, ilmastonmuutos ja jopa ihmiskunnan eloonjääminen riippuu siitä, millaisia linjauksia EU suurena maailman politiikan toimijana ottaa seuraavien vuosien aikana.

Valitettavasti EU:n suunta on ollut aivan päinvastainen: Se on pitänyt lähinnä huolta siitä, että rikkaat rikastuvat, luonnon tuhoaminen jatkuu, eikä ihmisten ääni pääse kuuluville päätöksenteossa. Markkinoiden ohjauksesta on kuitenkin viimeistään nyt pakko irtautua.

Suomen kommunistinen puolue tuo Euroopan unionin parlamentin vaaleihin ensi vuoden kesäkuussa EU:n vastaisen ja toisenlaista Eurooppaa rakentavan, työväenluokan ja vähävaraisten etuja puolustavan vaihtoehdon, jolle luonnon ja ympäristön asettamat rajat olevat todellisempia kuin kapitalismin ja markkinoiden sopimukset.

Osana Euroopan vasemmistoa ja kansainvälistä kommunistista liikettä SKP toimii myös rauhan puolesta. Emme hyväksy massiivisia panostuksia sotateollisuuteen, rauhan rakentamista aseilla ja sotilasliitoilla, tai kaikkien meidän hengellä leikkimistä ydinsodan uhkaa kasvattamalla.

9 ehdokasta jo nimetty

SKP on asettanut ensimmäiset EU-vaaliehdokkaansa. He asuvat eri puolilla Suomea, toimivat erilaisissa ammateissa ja ovat eri ikäisiä. Heitä yhdistää se, että he jakavat kommunistien maailmankuvan ja tavoitteet. Niiden eteen he ovat valmiita työskentelemään myös tämän vaalikampanjan kautta.

Toisenlaisen Euroopan rakennustyöt ovat aloittaneet Heikki Ekman, Mervi Grönfors, Jari Karttunen, Jiri Mäntysalo, Petra Packalén, Tiina Sandberg, Lauri Sulander, Bex Tapanainen ja Liisa Taskinen. Lisää ehdokkaita nimetään marraskuun keskuskomitean yhteydessä.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista