Home >> Artikkelit >> SKP:n Rissanen ja López Brysseliin Euroopan vasemmiston yleiskokoukseen

SKP:n Rissanen ja López Brysseliin Euroopan vasemmiston yleiskokoukseen

20.06.2017 - 12:15
(updated: 20.06.2017 - 12:26)

Euroopan vasemmisto (EV) järjestää historiallisen ensimmäisen yleiskokouksen 24. kesäkuuta Brysselissä. Belgian lait velvoittavat Brysselissä kotipaikkaa pitävän eurooppalaisen puolueen järjestämään kerran vuodessa yleiskokouksen. Aiemmin EV kokoontui SKP:n tapaan kolmen vuoden edustajakokousrytmillä.

Saman juhannusviikonlopun aikana Brysselissä kokoontuu myös EV:n hallitus ja puheenjohtajien neuvosto. Suomen kommunistisista puoluetta (SKP) Brysselin kokoukissa edustavat SKP:n varapuheenjohtajat Susanna Rissanen ja Miguel López.

EV:n yleiskokous käy keskustelun eurooppalaisen vasemmiston tulevaisuuden haasteista ja valmistautuu konkretisoimaan edistyksellisten voimien yhteistyötä 10-12. marraskuuta järjestettävästä Marseilles-foorumista. EV:n uudet ”brysselinmukaiset” säännöt hyväksytään hallituksen kokouksessa. SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisäsen sijalla EV:n puheenjohtajien neuvoston kokouksessa kuullaan Miguel Lópezin puheenvuoro.

- Minulla on aika hektiset päivät, koska jo torstaina 22.6. kokoontuu Latinalaisen Amerikan työryhmä, ja pöydällä on hyvin tärkeitä asioita, kuten Venezuelan tilanne ja Brasilian oikeistolaisen presidentin korruptioskandaalit, kommentoi työlästä kokousviikonloppua SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López joka on SKP:n Uudenmaan piirisihteeri Tiina Sandbergin kanssa yhdessä pitkäaikainen SKP:n jäsen EV:n Latinalaisen Amerikan työryhmässä.

SKP:n varapuheenjohtajalla, jyväskyläläisellä yliopisto-opettajalla Miguel Lópezilla on runsaasti kokemusta kansainvälisistä tehtävistä. SKP on perinteisesti näyttäytynyt merkittävänä puolueena EV:n kokouksissa ja pohjoiset kommunistiset näkökulmat tulevat usein esille, kun julkaistaan lopullisia dokumentteja ja julkilausumia.

- Olen havainnut, että EV:n uuden puheenjohtajan Gregor Gysin yleispoliittinen linja on välillä liian "perusdemarilainen", joten on hyvin mahdollista, että näissä kokouksissa tullaan käymään aika vilkasta keskustelua, varsinkin silloin, kun radikaalimmat vasemmistopuolueet - etenkin kommunistit - ilmaisevat mielipiteensä, arvio López

SKP:n varapuheenjohtaja, siilinjärveläinen sosiaalityöntekijä Susanna Rissanen on vakituinen Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen. Rissanen matkaa tulevana viikonloppuna kokoukseen kiinnostuneena mihin suuntaan EV:n uusi saksalainen ( Die Linke)  puheenjohtaja Gregor Gysi Euroopan punaista ja vasemmistolaista laivaa luotsaa.

- Euroopan vasemmisto on tärkeä yhteistyökumppani Suomen kommunistiselle puolueelle. Tänä vuonna yhteisenä projektina on Tiedonantaja-festivaalin lisäksi "kumousbussi", jolla suomalaisten joukkoliikeaktiivien on mahdollista matkustaa Marseilles-foorumiin 10.-11. marraskuuta. Marseilles-foorumi on Euroopan vasemmiston ja eurooppalaisten joukkoliikkeiden yhteinen foorumi uusliberalismia vastaan, joka järjestetään jatkossa vuosittain, kertoo SKP:n varapuheenjohtaja Susanna Rissanen

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista