Home >> Artikkelit >> Rauhantoimia, ei sotaan varustautumista!

Rauhantoimia, ei sotaan varustautumista!

23.03.2023 - 11:15
(updated: 23.03.2023 - 11:34)
  • Kyltti, jossa lukee "Ei Nato, Ei ydinaseita" ja hautakynttilöitä.

SKP:n rauhanryhmä kritisoi Suomen Nato-jäsenyysprosessin epädemokraattisuutta ja ulko- ja sisäpoliittisia tavoitteita tehdä Suomesta militaristinen sotilasvaltio ja lännen etuvartio 1930-luvun tapaan. Kansalle vakuutettiin järjestettävän kansanäänestys ennen sotilasliittoon pyrkimistä, mutta sen sijaan saatiin pienen otannan gallupkysely. Eduskunnassakin hakemus käsiteltiin kovalla kiireellä läpihuutojuttuna. Kriittisiin kantoihin ja Natoon liittymisen haittoihin ei perehdytty lainkaan. Nyt eduskunta on hyväksynyt Nato-lait varmuuden vuoksi vielä tällä vaalikaudella, ennen kuin kaikki Nato-maat ovat edes ratifioineet Suomen jäsenyyden. Tänään tasavallan presidentti vahvistaa lait.  

Valtiojohtomme ponnettomuus asettaa minkäänlaisia varaumia jäsenyyden suhteen on käsittämätöntä. Viimeistään presidentin allekirjoittaessa liittymispöytäkirjan on ehdottomasti kieltäydyttävä Naton tukikohdista ja ydinaseista Suomen maaperällä. Vaadimme myös, ettei Nato-jäsenyydestä koidu Suomen alueelle ympäristövaurioita. 

Rauhanryhmä näkee uhkakuvana viime syksynä aloitetut neuvottelut Suomen ja USA:n välisestä uudesta sotilasyhteistyösopimuksesta. Neuvotteluista ei ole julkistettu tietoja ja siksi on pelättävissä, että tavoitteena on saada Norjaan jo sovitun mallin mukaisesti täysin USA:n määräysvallassa olevia sotilastukikohtia aseineen - myös ydinaseineen. 

Maamme uskottava puolustus ja itsenäinen ulkopolitiikka eivät voi olla Naton tai USA:n taskussa. Massiiviset asehankinnat ja toistuvat sotaharjoitukset ovat osa yhä voimistuvaa sotapropagandaa ja kansan pelottelua. SKP:n rauhanryhmä vaatii Suomea palaamaan rauhan tielle ja jatkamaan rauhanvälittäjän perinnettä. Rauha on Suomen, koko ihmiskunnan ja maapallomme luonnon elinehto. Rauhaa ei rakenneta sotimalla, vaan sopimalla. 

 

Suomen kommunistinen puolue 

Rauhanryhmä 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista + Kannanotot