Loppu leikkauspolitiikalle ja militarismille
Kokoomus on avoimesti Alexander Stubbin suulla kertonut, että se pyrkii kaikin tavoin edistämään kilpailua ja karsimaan sen tieltä kaikki yrittämisen esteet. Uusliberalistinen kokoomuspolitiikka konkretisoituu Sipilän hallituksen toimien kautta räikeänä verokierron mahdollisuutena, sote-palvelujen avaamisena kilpailulle ja loputtomina leikkauslistoina.
- Vastustan kokoomuksen, keskustan ja perussuomalaisten lisäleikkauksia, twiittaa SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen hetimiten Sipilän hallituksen budjettikehysriihen tiedotteen ulostulon jälkeen.
Ei ole mikään uutinen, että työväen näkökulmasta Sipilän hallituksen uudet leikkauslistat tyrmätään. Hallituksen budjettikehyksessä suunnitellaan uuden raamin mukaan lisäleikkauksia, jotka kohdistuvat räikeimmin maailman kaikkein köyhimpiin kehitysyhteistyön lisäleikkauksina 25 miljoonalla ja suomalaisin vähäosaisin kuntien asiakasmaksujen korottamisina ja kiinteistöverona 130 miljoonalla. Samoin hallitus leikkaa erilaisia tukia ja indeksejä 195 miljoonalla, sairauspäivärahasta 22 miljoonaa, perusväylän pidosta 35 miljoonaa ja polttoaineveroa nostetaan.
Tyytymättömyys hallituspolitiikkaan kasvussa
Tyytymättömyys hallituksen leikkauspolitiikkaan on koonnut moneen otteeseen Helsingin ja usean muun kaupungin kadut täyteen mielenosoittajia. Suomessa Sipilän hallituksen linjaamana harjoitettu tulonsiirtopolitiikka tarkoittaa käytännössä myös sitä, että Suomessa pääomia verotetaan vain 14,3 %. EU-maissa samaan keskimäärin samat pääomin kohdistuvat verot ovat olleet 20,8 %.
- Esitän, että nostetaan pääomiin kohdistuvaa verotusta vähintään maltilliselle EU-keskitasolle ja kerätään näin reilut 5,5 miljardia euroa perusturvan ja työllisyyden kehittämiseen ja parantamiseen, sanoo Väisänen.
Rauhan puolesta militarisoitumista vastaan
Rauhantutkimusinstituutti SIPRI:n mukaan maailman sotilasmenot ovat kääntyneet kasvuun. Sipilän hallitus kaikessa leikkauspolitiikan vauhdissaan aikoo viedä eteenpäin suunnitellut asehankinnat, sotaharjoitukset ja tiivistää Suomen Naton kanssa tehtävää yhteistyötä.
- On luovuttava 10 miljardin suunnitelluista asehankinnoista ja irtisanouduttava Nato-yhteistyöstä sekä hylättävä isäntämaasopimus eduskunnan päätöksellä. Lisäksi on vaadittava EU-jäsenmaksujen tason tuntuvaa alentamista sekä aloitettava eurokurista irtautuminen. Hallituksen on leikkausten sijasta osoitettava lisää rahaa kansalaisyhteiskunnan rauhantyölle, peruspalveluihin ja työllisyyttä edistäviin investointeihin, listaa Väisänen
SKP
Tekijä
Ajankohtaista
Voit kommentoida SKP.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla SKP.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.