Home >> Artikkelit >> Jatkukoon Rojavan vallankumous ja voittakoon kurdien vapaustaistelu!

Jatkukoon Rojavan vallankumous ja voittakoon kurdien vapaustaistelu!

27.11.2023 - 10:15
(updated: 27.11.2023 - 10:17)

Suomen kommunistinen puolue onnittelee 45 vuotta täyttävää Kurdistanin työväenpuoluetta, kunnioittaa sen edistyksellistä toimintaa sekä toivoo sille pitkää ikää ja uusia suuria saavutuksia!

Niin surullista kuin se onkin, Suomi on viime vuosina todistanut kovasti, miten oikeusvaltion periaatteista voidaan lipsua sekä rauhanrakentamiseen, diplomatiaan ja väkivallattomuuteen pyrkimisen tavoitteita tuhota. Suomen poliittinen eliitti sai ajettua Nato-jäsenyyden maaliin. Samalla Suomi mielisteli Turkkia ja kertoi ymmärtävänsä sen ”turvallisuushuolia”. Turkin hyökkäyksistä kurdeja ja Rojavaa vastaan sekä törkeistä kansainvälisen oikeuden loukkaamisista ei vieläkään puhuta Suomen päättäjien ja isojen medioiden toimesta oikeilla termeillä. Se on häpeällistä ja valtavan epäreilua historian väärällä puolella seisomista.

Suomi on ollut hyvin hiljaa tilanteissa, joissa kuuluisi toimia rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta. Samalla tavalla Suomi ei esimerkiksi ole tukenut palestiinalaisten vastarintaa ja vapaustaistelua vaan sen sijaan jopa äänestänyt YK:ssä Gazan tulitaukoa vastaan. Siis sodan ja väkivallan jatkumisen puolesta.

Rojavan vallankumous antaa meille toivoa toisenlaisesta maailmasta. Rojavan panostukset demokratian, ekologisuuden, feminismin sekä eri ihmisryhmien rauhanomaisen yhdessäelon eteen ovat merkittäviä – varsinkin kun ulkopuolinen paine on kova ja Turkin hyökkäykset yhä jatkuvat. Demokraattinen konfederalismi tarjoaa koko maailmalle paljon tärkeää opittavaa sekä inspiraatiota rakentaa sorrosta ja riistosta vapaita yhdenvertaisia yhteiskuntia.

Suomessa, rauhantyön voimistamisen sijaan, poliittinen eliitti haluaa seuraavaksi solmia DCA:n, ”puolustusyhteistyösopimuksen”, Yhdysvaltojen kanssa, joka tarkoittaa Suomen suvereniteetin heikentämistä ja alueluovutuksia Yhdysvaltojen sotilastukikohdiksi. Rauhanliike ja aktivistit toimivat sopimusta vastaan sekä peräänkuuluttavat, ettei tämän kaltaista hanketta voida edistää ilman kansalaiskeskustelua tai kritiikkiä.

Kurdistanin työväenpuolue ei ole terroristijärjestö. Vaadimme puoluetta poistettavaksi terroristijärjestöjen listalta sekä Abdullah Öcalania ja kaikkia tovereitamme vapaaksi vankiloista. Terrorismisyytökset pohjautuvat Turkin ja Erdoganin poliittisiin tavoitteisiin, ei kansainvälisiin terrorismin määritelmiin. Tuemme edelleen vahvasti Kurdistanin työväenpuolueen oikeutettua taistelua kurdien oikeuksien puolesta Erdoganin hirmuhallintoa vastaan.

Liehukoot Kurdistanin työväenpuolueen liput korkealla ja jatkukoon Rojavan vallankumous, kurdien vapaustaistelu sekä Jin, jiyan, azadi -liike kohti voittoa!

SKP:n varapuheenjohtaja Jiri Mäntysalo pitää tämän puheen Kurdistanin työväenpuolueen vuosijuhlassa Helsingissä tänään 27.11.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista