Home >> Euroopan satamatyöläiset keskeyttävät asekaupan

Euroopan satamatyöläiset keskeyttävät asekaupan

13.02.2020 - 16:45
  • Cherbourgin satamatyöläiset ja liittojen edustajat protestoivat Bahri Yanbun vierailua ja kieltäytyivät lastaamasta aseita.

Useista maista viedään Saudi-Arabiaan aseita, joita käytetään siviilejä vastaan Jemenissä. Niillä on aiheutettu suuri humanitäärinen kriisi. Saudiarabialainen alus Bahri Yanbu on erityisesti herättänyt huomiota asekuljetuksillaan. Le Havren, Marseillen, Antwerpenin, Bilbaon ja viimeksi Italian Genovan satamatyöläiset ovat estäneet asekuljetuksia kieltäytymällä lastaamasta laivaa.

Laivan on määrä saapua Genovaan 15.2.2020. Tuolloin on Genovassa suuri satamatyöläisiä tukeva mielenosoitus. Satamatyöläiset eivät aio lastata aseita tuohon alukseen.

Euroopan vasemmisto tukee mielenosoitusta ja aikoo osallistua siihen. Euroopan vasemmisto vaatii konkreettisia tekoja asevarustelun purkamiseksi ja rauhan ja kansainväliselle yhteistyölle perustuvien suhteiden rakentamiseksi.

Suomen kommunistinen puolue tukee satamatyöläisten päättäväistä toimintaa siviilien tappamiseen tarkoitettujen aseiden kuljettamisen lopettamiseksi. Kutsumme AKT:n mukaan tukemaan työläistovereitaan Euroopan satamissa, nyt erityisesti Genovassa. AKT:lla on kunniakkaat perinteet mm. paperiviennin lopettamisessa aprtheidin ajan Etelä-Afrikkaan ja siten YK:n kauppasaarron toteuttamisessa.

SKP:n Rauhanryhmä
SKP:n Ay-ryhmä

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista