Home >> SKP:n EU-vaaliohjelma julkaistu

SKP:n EU-vaaliohjelma julkaistu

15.04.2019 - 16:00
(updated: 18.04.2019 - 12:51)
  • EU vaalit ohjelmakuva 2019

Kommunistit lähtevät vaaleissa vaatimaan koko Euroopan kääntymistä vasemmalle – uusliberalismia, Euroopan unionin sopimuksia, suuryhtiöiden valtaa ja kapitalismia vastaan. Se on mielestämme välttämätöntä yhä eriarvoisemman, vaarallisemman ja tuhoisamman kehityksen suunnan muuttamiseksi. Tällä hetkellä EU:n suunta on kokonaan toinen: suuren rahan hallitsemat markkinat ja kapitalismi, joka toimii harvojen hyväksi ja ilman yritysten yhteiskuntavastuuta.

EU-vaaliohjelmaa valmistellutta työryhmää vetänyt pääsihteeri Tiina Sandberg on tyytyväinen ohjelmaan, jolla nyt ollaan lähdössä vaaleihin.

- Mielestäni olemme onnistuneet tekemään ohjelmassamme sekä hyvän analyysin EU:n nykytilasta että konkreettiset ehdotukset niistä toimenpiteistä, jotka on välttämätöntä toteuttaa, jotta unionin suunta muuttuu.

Suomen kommunistinen puolue erottuu muista EU-vaaleihin osallistuvista puolueista siinä, että se tuo Euroopan unionin parlamentin vaaleihin EU:n vastaisen ja toisenlaista Eurooppaa rakentavan, työväenluokan ja vähävaraisten etuja puolustavan vaihtoehdon.

- Vaikka olemmekin vaatimassa Suomea irti EU:sta, emme todellakaan ole sulkemassa rajoja. Me olemme kommunisteina osa kansainvälistä liikettä, emmekä usko sulkeutumisen vievän meitä eteenpäin. Lisäksi haluamme ehdottomasti vastustaa huolestuttavasti lisääntyvää nationalismia ja puolustaa rauhaa, toteaa Sandberg.

EU-vaalit tarjoavat paikan nopealle revanssille eduskuntavaalien jälkeen, mutta se vaatii nopeaa paluuta vaalityöhön. Myös vaaliasetelma on hyvin erilainen. Kiinnostavuutta kuvioon tuo muun muassa se, että SKP on osa Euroopan vasemmistoa. Myös sitä kautta voidaan näyttää äänestäjille konkreettista ja jatkuvaa kansainvälistä yhteistyötä, joka ei rajaudu EU:n ulkorajojen mukaan.

- Euroopan vasemmiston lisäksi olemme osa maailman kansainvälistä kommunistista liikettä, joka haluaa parempaa Eurooppaa ja maailmaa, jossa ihmistä ja luontoa ei alisteta ahneudelle ja riistolle, Sandberg tiivistää vaaliohjelman päävaatimuksia.

EU-vaalien ohjelman voi kokonaisuudessaan lukea täältä https://www.skp.fi/euvaaliohjelma2019
Sivustolle lisätään myös pika puoliin nyt varmistettujen 20 ehdokkaan kuvat ja tiedot.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista